class="single single-post postid-14501 single-format-standard">

“Euro 200″ pentru elevii sãraci care vor un calculator

achizitionarea.de.calculatoare.cu.euro.200.pentru.tinerii.nevoiasi.18425583

OPORTUNITATE Programul social “Euro 200″ oferã posibilitatea elevilor cu resurse materiale reduse sã-si cumpere un calculator, Ministerul Educatiei Nationale (MEN) oferind, în acest sens, câte un bon valoric de 200 de euro. Conform legislatiei în vigoare, beneficiarii ajutorului sunt elevii si studentii din învãtãmântul de stat sau particular acreditat, în vârstã de pânã la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 de lei pe membru de familie.

Cuantumul bonului valoric reprezintã echivalentul în lei al sumei de 200 de euro, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Nationalã a României, pentru ultima zi a lunii precedente achizitiei. Acordarea ajutorului financiar se realizeazã în ordinea crescãtoare a venitului brut lunar pe membru de familie, în limita sumelor alocate cu aceastã destinatie în bugetul ministerului. În anul 2012, 1.040 de elevi vasluieni au beneficiat de voucherul de 200 de euro, Vasluiul ocupând locul al treilea pe tarã, dupã judetele Iasi si Suceava. În tarã, în 2012, 20.610 elevi si studenti au primit cupoane valorice pentru achizitionarea de calculatoare.

Cererile vor fi depuse la secretariatele unitãtilor de învãtãmânt

Cei care doresc sã se înscrie în programul “Euro 200″ trebuie sã depunã o cerere pânã la data de 21 aprilie. Evaluarea cererilor de cãtre comisiile din unitãtile si institutiile de învãtãmânt, împreunã cu comisiile de anchetã socialã, se va desfãsura în perioada 19 aprilie – 19 mai. Afisarea pe portalul MEN a listei de cereri eligibile se va face în data de 31 mai, iar afisarea listei de beneficiari aprobatã prin ordin de ministru se va face în data de 1 iunie. Calculatoarele trebuie achizitionate între 24 iunie si 31 august, dupã aceastã datã tichetele valorice pierzându-si valabilitatea. Cererea depusã la secretariatul unitãtii de învãtãmânt va fi însotitã de o serie de documente: copie a certificatului de nastere sau a actului de identitate al elevului, copie a actului de identitate al pãrintelui, acte doveditoare privind veniturile familiei, declaratie pe propria rãspundere a pãrintelui cã venitul brut lunar pe membru de familie se încadreazã în plafonul prevãzut si cã dispune de diferenta de bani pentru achizitionarea unui calculator cu o configuratie minimã standard, adeverintã eliberatã de cãtre unitatea de învãtãmânt din care sã rezulte media generalã din anul scolar anterior depunerii cererii pentru acordarea ajutorului financiar si adeverintã din care sã rezulte numãrul absentelor nemotivate din anul scolar precedent.

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>