class="single single-post postid-14875 single-format-standard">

16.000 de şomeri se bat pentru 190 de joburi

locuri.de.munca

* la Huşi sunt doar 13 locuri de muncă libere * pentru şomerii cu studii superioare nu este nici o ofertă

Numărul angajatorilor care au oferte de locuri de muncă pentru săptămâna viitoare este infim. Se caută în special confecţioneri, lucrători comerciali sau barmani – ospătari. Cei mai dezavantajaţi sunt şomerii din Huşi care au la dispoziţie doar 13 slujbe vacante. „În baza de date a Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă sunt înregistrate 194 de locuri de muncă vacante. Cele mai multe sunt pentru şomerii din zona Vaslui, cele mai puţine pentru cei din zona Huşi”, ne-a spus purtătorul de cuvânt la AJOFM, Laura Toporăscu.

Se caută oameni cu experienţă
Oamenii nu se plâng doar de lipsa slujbelor, ci şi de faptul că locurile de muncă scoase la concurs au cerinţe greu de îndeplinit de şomeri. Cel mai dificil este atunci când vine vorba de experienţă. „Oriunde te duci, te întreabă ce experienţă ai! Dacă nu vrea nimeni să te angajeze, cum să reuşeşti să capeţi vechime? Eu am facultate şi nu mă angajează nimeni nici măcar cu un salariu mai mic pentru că nu am vechime în muncă”, ne-a spus un tânăr vasluian.
Din pacăte în această săptămână şomerii cu studii superioare nu au la dispoziţie nici un loc de muncă nicăieri în judeţ.

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro***

 

 

 

Related posts:

Sursa: ziarulevenimentul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>