class="single single-post postid-52516 single-format-standard">

2018 este un an de excepție pentru viticultorii vasluieni

recolta struguri

Campania de recoltare a strugurilor de vin și de masă este în plină desfășurare. Potrivit raportărilor făcute de fermierii vasluieni, recolta medie obținută până la această dată este de circa 10.000 kilograme/hectar la strugurii de vin și 6.500 kilograme/hectar la strugurii de masă. Conform datelor Direcției pentru Agricultură a Județului Vaslui, viticultorii vasluieni dețin o suprafață totală de 11.289 hectare cu struguri de vin și o suprafață totală de 175 hectare cu struguri de masă.

Printre soiurile nobile existente în județul Vaslui predomină soiurile albe: Fetească regală, Fetească albă, Aligote, Zgihara de Huși, Sauvignon blanc, Riesling italian. De asemenea, viticultorii locali dețin și suprafețe importante cultivate cu soiul roșu Merlot, precum și cu soiuri de masă ca Perla de Csaba, Victoria, Muscat de Hamburg etc.

Citeste mai departe pe: www.estnews.ro

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>