A disparut lupul si a aparut „sacalul auriu” in padurile din Vaslui. Specialistii spun ca in haita pot fi foarte periculosi!

5
(1)

De câtiva ani, pãdurile din judetele Moldovei gãzduiesc o nouã specie de prãdãtor foarte dãunãtor pentru ecosistemele în care apar. Este vorba despre sacalul auriu, animal care în ultimii doi ani si-a extins arealul din Delta Dunãrii spre teritoriile din nordul tãrii. Specialistii în zoologie nu se aratã prea încântati de aceastã migratie a sacalului.Este o specie care provine din Orientul Apropiat. Nu putem sti de ce s-a rãspândit, dar supozitiile existã: are multã hranã în zonã, soareci, pãsãri, reptile, vremea s-a încãlzit foarte puternic, nu are un dusman natural pentru cã lupul a fost exterminat, mai ales din pãdurile din altitudinile joase”, a declarat prof. dr. Ion Constantin, specialist în zoologie.

Nu este exclus ca acesti sacali sã se instaleze în vârful lantului trofic, mai ales cã prãdãtorul sãu natural, lupul, a dispãrut din toate pãdurile Moldovei. “Este ca prezenta ciorilor la oras, par inofensive, dar în numãr mare pot produce necazuri. 

Citeste mai dparte pe: www.vaslui.robo-stiri.ro

Ti-a fost de ajutor acest articol?

Click pe stea sa acorzi rating!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

Niciun vot pana acum! Fii primul care acorda un vot.

Pentru ca ai gasit folositor acest articol....

Urmareste-ne si pe facebook!