class="single single-post postid-35244 single-format-standard">

A fost votat bugetul Bârladului

bani2222.andrei.spirache

Cu mici discuţii şi obiecţii la una dintre anexe, consilierii locali bârlădeni au votat în unanimitate bugetul municipiului pentru anul în curs.

Deşi, în ianuarie, proiectul de buget al Bârladului pentru anul în curs pus în dezbatere publică arăta un nivel al veniturilor şi al cheltuielilor de 99,2 milioane de lei, în şedinţa Consiliului Local de vineri, 12 februarie, s-a votat un buget de 99,9 milioane de lei. Asta după mai bine de 15 minute de discuţii şi obiecţii pe marginea anexei nr. 9, care face referire la lista de investiţii a Direcţiei pentru Administrarea Pieţelor, Parcărilor şi Cimitirelor (DAPPC) Bârlad. În cauză a fost punctul unde se făcea vorbire despre suma de 378.000 de lei alocată pentru amenajarea mai multor chioşcuri din Piaţa „Sf. Ilie”. Consilierii au vrut să ştie de ce suma este atât de mare, iar cel care a dat explicaţii, în speţă Neculai Andrei, şeful Serviciului Financiar-Contabil din cadrul DAPPC, a arătat că este vorba despre achiziţionarea şi amenajarea a 18 chioşcuri, cu toate facilităţile (apă, curent electric, etc.). 17 dintre ele vor fi scoase la licitaţie pentru a fi închiriate, iar celălalt va fi folosit de DAPPC pentru depozitarea unor bunuri. În final, toţi cei 20 de consilieri prezenţi la şedinţă au votat bugetul, însă patru dintre ei s-au abţinut sau au votat împotrivă la anexa nr. 9.
În ceea ce priveşte bugetul pe 2016, aşa cum le-a fost prezentat aleşilor urbei, din totalul menţionat mai sus, pentru învăţământ se vor aloca 41 de milioane de lei – salarii şi şase milioane de lei – bunuri şi servicii. Urmează cheltuielile salariale pentru asistenţa socială (5,5 milioane), cele pentru asistenţa socială în caz de invaliditate (4,7 milioane), salariile autorităţilor executive (3,1 milioane) şi cele ale personalului cabinetelor medicale şcolare (1,2 milioane). Sume mari se duc şi pentru întreţinerea Grădinii Publice, a parcurilor, zonelor verzi şi a bazelor sportive, pentru iluminatul public şi pentru salubritate, dar şi pentru finanţarea Poliţiei Locale.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook  https://www.facebook.com/ConectatiVaslui/

Related posts:

Sursa: obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>