class="single single-post postid-28196 single-format-standard">

A împuscat mistretul, dar a omorât gonasul

IMG_6330
TRAGIC Un bãrbat în vârstã de 38 de ani, din Perieni, a sfârsit în mod tragic sâmbãtã dimineata, dupã ce a fost împuscat în abdomen la o partidã de vânãtoare de un coleg de-al sãu.

ANCHETÃ O partidã de vânãtoare s-a încheiat tragic sâmbãtã dimineatã, într-o pãdure din comuna Grivita. Un bãrbat în vârstã de 38 de ani, din Perieni, a fost împuscat în abdomen de un coleg de-al sãu, în vârstã de 44 de ani, din Trestiana. Din pãcate, victima a decedat la scurt timp. Potrivit anchetatorilor, Virgil Sava a executat douã focuri de armã asupra unui porc mistret. Unul dintre cele douã gloante l-a lovit pe gonas, Gheorghe Butnaru. “A fost ultima partidã de vânãtoare din viata mea. Nu mai vreau sã aud de asa ceva. Aceastã întâmplare m-a îmbãtrânit zece ani”, ne-a declarat unul dintre vânãtori. În cauzã se efectueazã cercetãri sub aspectul sãvârsirii infractiunii de ucidere din culpã.

DURERE Rudele bãrbatului împuscat au asteptat îngrozite sosirea ambulantei la spital. La aflarea vestii cã aceasta nu va mai veni pentru cã bãrbatul a decedat, femeile s-au prãbusit printre masini, sfâsiate de durere.

La partida de vânãtoare organizatã sâmbãtã au participat zece persoane. Erau cinci vânãtori si cinci hãitasi. Potrivit anchetatorilor, acestia aveau autorizatie de vânãtoare. “Existã autorizatie de vânãtoare pentru fondurile din zonele Dealul Mare si Grivita. Bãrbatul de 44 de ani, domiciliat în localitatea Trestiana, membru vânãtor, afirmã cã a executat la un moment dat douã focuri de armã asupra unui porc mistret. La un interval de câteva minute a executat alte douã focuri de armã asupra altui porc mistret. Unul dintre cele douã gloante l-a rãnit pe gonasul de 38 de ani, din Perieni, aflat în spatele porcului împuscat. În zona în care s-a produs incidentul este vegetatie deasã, respectiv o pãdure forestierã de protectie cu vizibilitate redusã. În cauzã sunt efectuate cercetãri de cãtre politistii Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase sub aspectul sãvârsirii infractiunii de ucidere din culpã. De asemenea, politistii au ridicat în vederea cercetãrii toate cele cinci arme folosite la partida de vânãtoare de pe data de 13 decembrie 2014”, a declarat subcomisar Mihaela Straub, purtãtor de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Vaslui. Colegii bãrbatului împuscat au sunat imediat la numãrul de urgentã 112 cerând ajutor. S-a solicitat de urgentã un elicopter SMURD la fata locului, însã nu a fost cu putintã (fiind la o altã interventie). Ambulanta s-a împotmolit în noroiul de la marginea localitãtii Trestiana si nu a mai putut înainta. Echipajul medical a ajuns pânã la urmã la locul incidentului cu un autoturism de teren, însã nu a mai putut decât sã constate decesul bãrbatului de 38 de ani. Rudele acestuia au asteptat îngrozite sosirea ambulantei la spital. Au sperat pânã în ultima clipã cã nu s-a întâmplat nimic grav. La aflarea vestii cã ambulanta nu va mai veni pentru cã bãrbatul a decedat, femeile s-au prãbusit, printre masinile parcate, sfâsiate de durere. Gheorghe Butnaru a lãsat orfani trei copii cu vârste cuprinse între 8 si 16 ani. El fãcea parte din formatia “Cimpoierii” din Perieni, condusã chiar de tatãl sãu, Aurelian Butnaru. “Îmi pare rãu nespus de rãu pentru ceea ce s-a întâmplat. Era un om deosebit si un familist convins. Mergea cu formatia de Cimpoieri la toate festivalurile fãrã niciun ban. Îsi lãsa gospodãria deoparte câte trei, chiar patru zile pentru a reprezenta comuna si din dragoste pentru folclor. Vom face toate demersurile pentru a ajuta familia sã-l îngroape crestineste”, a declarat Vasile Rosca, primarul comunei Perieni. Extrem de afectat de cele întâmplate, unul dintre vânãtori ne-a declarat: “A fost ultima partidã de vânãtoare din viata mea. Nu mai vreau sã aud de asa ceva. Aceastã întâmplare m-a îmbãtrânit zece ani”.

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>