class="single single-post postid-52054 single-format-standard">

Absolvenţii Liceului „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui au obţinut rezultate de excepţie la admiterea în învăţământul superior

lmk-vaslui

Generaţia mediciniştilor. Astfel, s-ar putea spune despre elevii celor două clase de la profilul Ştiinţe ale Naturii, promoţia 2018, ale Liceului ”Mihail Kogălniceanu” din Vaslui. Aproape toţi elevii din cele două clase au ales să îşi continue studiile la Medicină şi, în ciuda concurenţei, au fost admişi cu rezultate de excepţie. La clasa de Ştiinţe ale Naturii, profil Bilingv, din cei 19 elevi, 12 au fost admişi la facultăţile de medicină. Cei mai mulţi dintre ei au optat pentru Universitatea de Medicină şi Farmacie  ”Grigore T. Popa” Iaşi şi au fost admişi, în urma concursului organizat, cu medii mari.
Rezultate remarcabile la admiterea la facultate au obţinut şi elevii de la celelalte clase. De altfel, şefa de promoţie a liceului, Raluca Popa, a fost admisă, prima pe listă, la Facultatea de Litere din cadrul Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, specializarea Italiană, iar eleva Andra Mălina Ciobanu a obţinut al doilea punctaj la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti.

Liceul Teoretic ”Mihail Kogălniceanu” este primul liceu înfinţat în Vaslui, de altfel considerat şi cel mai reprezentativ pentru acesta. A fost înfiinţat în anul 1890, iar de-a lungul timpului, acest liceu a educat mari personalităţi precum Constantin Motaş, Ştefan Ciubotăraşu, Radu Beligan sau Constantin Tănase.

Citeste mai departe pe: www.adevarul.ro

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>