class="single single-post postid-1079 single-format-standard">

Accident rutier cu 28 de morți în Elveția

Accident rutier cu 28 de morți în Elveția

Nu mai puțin de 22 de copii și 6 adulți și-au pierdut viața într-un accident rutier petrecut într-un tunel din sudul Elveției, iar alți 24 de copii au fost răniți. Autobuzul în care se aflau victimele se întorcea în Belgia dintr-o excursie de ski, moment în care s-a lovit violent de un perete al unui tunel din apropierea localității Sierre, în cantonul Valais.

La momentul impactului, în autobuz se aflau 52 de persoane: doi șoferi, alți patru adulți și 46 de copii, cu vârste de 11 și 12 ani.

Procurorul Olivier Elsig a declarat la conferința de presă că încă sunt investigate cauzele accidentului, dar rapoartele inițiale arată că autobuzul, care era nou, nu depășea viteza legală și condițiile de drum erau favorabile. În acel tunel, limita de viteză este de 100 km/h.

Experții studiază camerele de supraveghere din zonă și vorbesc cu martorii și cei ce se aflau în autobuz și au scăpat cu răni ușoare pentru a afla ce s-a întâmplat cu adevărat. Nici un alt autovehicul nu a fost implicat în accident. Șoferul autobuzului a decedat la impact și va fi supus unei necropsii.

Anchetatorii se axează pe trei cauze posibile ale accidentului – o problemă tehnică a autobuzului, o problemă medicală a șoferului, sau eroare umană.

Copiii se pare că aveau centurile de siguranță puse în momentul accidentului, dar impactul a fost atât de violent încât acestea nu le-au putut salva viețile.

Guvernul belgian a pus două avioane militare la dispoziția părinților victimelor, pentru ca aceștia să-și poată vedea copiii răniți și să-i poată aduce înapoi acasă.

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>