class="single single-post postid-16362 single-format-standard">

Actorii huseni, invitatii speciali la o emisiune la TVR

teatru

APRECIATI Numeroasele premii obtinute la concursurile nationale de cãtre talentatii actori ai trupei de teatru “Alexandru Giugaru” nu au rãmas fãrã ecou. Rezultatele de exceptie avute pe diferitele scene de teatru din tarã au ajuns si la urechile celor de la Televiziunea Românã, stârnindu-le curiozitatea în legãturã cu performanta atinsã de membrii unei trupe dintr-un oras atât de mic. Prin urmare, tinerii actori huseni au fost invitatii speciali în cadrul unei emisiuni difuzate de TVR Iasi, pentru a face cunoscut secretul care stã în spatele succesului.

Din 2001, de când s-a înfiintat trupa de teatru “Alexandru Giugaru”, orasul Husi a respirat culturã. Numeroasele reprezentatii avute pe cele mai mari scene ale teatrului national au fãcut din aceastã trupã una cu renume, munca lor fiind apreciatã de multi specialisti în domeniu. Performanta atinsã a suscitat interesul moderatorilor emisiunii “Bunã dimineata, Moldova!” difuzatã de TVR Iasi, invitându-i pe actorii huseni sã relateze detalii din culise si sã destãinuie secretul care a propulsat trupa de teatru în topul celor mai bune din tarã. “Pe 18 iunie, am fost contactat de cãtre un prezentator de la postul de televiziune TVR Iasi, aceastã invitatie fiind fãcutã în urma activitãtii artistice prestate de trupa noastrã. Au fost foarte surprinsi, dar si încântati în acelasi timp, sã afle cã în Husi, un oras atât de mic, se face performantã la acest nivel. S-au bucurat la fel de mult când au aflat cã în spatele trofeelor pe care le adusesem sã le prezint în emisiune, este si munca unui iesean de-al lor, fiind vorba despre regizorul trupei, Vlad Baba. M-au felicitat, le-au transmis multe salutãri si colegilor mei care nu au putut fi prezenti alãturi de mine. Este o satisfactie deosebitã cã am participat la emisiune, mai ales cã aceasta a fost difuzatã la un post important de televiziune. Orice aparitie la TV de acest gen este importantã pentru noi, ca trupã de teatru”, a declarat liderul trupei, Denis Hanganu.

Trupa va rãmâne fãrã liderul ei

Denis este cel mai vechi membru, în cei patru ani petrecuti în cadrul trupei, cunoscând numeroase satisfactii si bucurii. Anul acesta a terminat clasa a XII-a si se pregãteste sã îmbrãtiseze, în continuare, cariera de actor. Drept urmare, se va înscrie la Universitatea Nationalã de Artã Teatralã si Cinematograficã “I. L. Caragiale” din Bucuresti. Acest pas reprezintã si separarea de trupa din Husi, dar are încredere în potentialul actoricesc al actualei componente si dã asigurãri cã trupa va continua cel putin la acelasi nivel. “Au trecut patru ani de când fac parte din aceastã trupã minunatã, fiind si cel mai longeviv membru. Este cert faptul cã, din moment ce voi intra la facultate, separarea de trupã va fi inevitabilã. Dar stii cum se spune «Un sfârsit este un nou început!» Eu voi rãmâne totusi cu inima alãturi de «frãtiorii mai mici», alãturi de care am trãit cele mai plãcute momente si, cine stie, poate îi voi putea ajuta mai mult din postura de student la teatru”, a mai spus Denis.

foto:vrn.ro

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>