class="single single-post postid-13325 single-format-standard">

Aglomeraţie la Vama Albiţa! Peste 70 de tiruri stau la coadă din cauza unui control pentru combaterea traficului de ţigări de contrabndă

646x404

Cea mai mare vamă de la graniţa de est a României este aglomerată, încă din această după-amiază, din cauza unui control pentru combaterea traficului ilict de ţigări comandat de la centru pentru camioanele şi tirurile care intră în ţară din Republica Moldova.

În acest moment, peste 70 de camioane şi tiruri stau la coadă pentru a intra în România, cele mai multe dintre ele fiind înmatriculate în Republica Moldova.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Iaşi, aglomeraţia a apărut ca urmare a desfăşurării, la nivel naţional, a unei acţiuni de combatere a traficului ilicit de ţigări în punctul de trecere a frontierei noncomunitare.
„Practic se realizează scanarea sută la sută a mijloacelor de transport marfă care intră în ţară pentru depistarea eventualelor transporturi ilicite de ţigări. În mod normal, controlul în punctul de trecere a frontierei se face prin sondaj pe baza analizei de risc. Această acţiune conduce implicit la prelungirea timpului de aşteptare, totul depinzând de mijlocul de transport, dacă acesta este gol sau dacă are marfă”, a declarat, marţi, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al DRAOV Iaşi, Liana Barbu.

Potrivit sursei citate, timpul de aşteptare în Vama Albiţa pentru fiecare autocamion este de aproximativ cinci ore, timpul de control al autocamioanelor fiind de circa zece minute.

foto:adevarul.ro

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>