class="single single-post postid-13461 single-format-standard">

Ambasadorul Belgiei, Philippe Beke, vizitã neoficialã la Vaslui

ambasadorul.belgiei4757

VIZITÃ Ambasadorul Belgiei la Bucuresti, Philippe Beke, s-a aflat ieri într-o vizitã neoficialã la Vaslui. Duminicã, oficialul a vizitat Muzeul Judetean “Stefan cel Mare”, s-a întâlnit cu principalii reprezentanti ai autoritãtilor locale, iar înainte de a pleca, Excelenta sa si-a gãsit timp pentru a petrece 60 de minute în mijlocul vasluienilor, în calitate de invitat de onoare al meciului jucat de handbalistii vasluieni împotriva Stelei.

Excelenta sa, Philippe Beke, ambasadorul Regatului Belgiei la Bucuresti, s-a aflat într-o vizitã neoficialã în Vaslui. Ieri dimineatã, însotit de o delegatie restrânsã, Excelenta sa a participat la slujba de duminicã si a vizitat Muzeul Judetean ” Stefan cel Mare” Vaslui. Diplomatul a petrecut mai bine de o orã si jumãtate în muzeul vasluian admirând expozitia de bazã a muzeului, dar si expozitiile prezente la momentul actual în galeriile de artã, gazde fiindu-i muzeograful Oana Rusu si viceprimarul Sorin Radu. Diplomatul belgian nu este strãin de municipiul Vaslui, aceasta fiind cea de-a doua vizitã pe care oficialul ne-o face de la debutul misiunii sale la Bucuresti. Excelenta sa a declarat cã are o relatie specialã cu municipiul Vaslui, cu muzeul judetean, gratie unui parteneriat cultural început cu mai multi ani în urmã, între muzeu, organizatia “New Belgica” si Societatea Belgica, într-un proiect care-si propunea sã reîmprospãteze relatiile româno-belgiene pe care le datorãm savantului Emil Racovitã. Desi vizita ambasadorului a fost una cu caracter neoficial, Excelenta sa s-a întâlnit si a purtat o serie de discutii cu primarul Vasile Pavãl, dar si cu prefectul judetului Radu Renga despre situatia economicã si socialã a orasului si a judetului, dar si despre posibile proiecte si parteneriate care sã vizeze si alte domenii, în afara parteneriatului cultural. Ambasadorul a recunoscut cã are o relatie deosebitã cu prefectul judetului si cu primarul Vasile Pavãl si s-a declarat plãcut impresionat cã a regãsit municipiul Vaslui partener cu Bruxelles-ul într-un proiect european legat de produsele si alimentatia “bio” si ne-a asigurat de tot sprijinul sãu în extinderea colaborãrii la nivel institutional între Vaslui si alte regiuni din Belgia. Înainte de a-si încheia vizita în municipiul Vaslui, Excelenta sa, Philippe Beke, a rãspuns invitatiei primarului Vasile Pavãl de a face cunostintã si cu viata sportivã din municipiu, astfel cã cei doi, alãturi de alti reprezentanti ai autoritãtilor locale, s-au aflat în tribuna întâi la meciul de handbal disputat ieri între HC Vaslui si Steaua.

foto:vrn.ro

 

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: vrn.ro
  1. 4ever spune:

    Dacă ai senzaţia că drumul până la împlinirea unui vis, este presărat doar cu flori, cred că te înşeli. Da, pot fi flori pe drumul tău dar şi trandafirii sunt tot flori, şi încă unele minunate, dar au spini. În drumul tău, va trebui să nu te sperii, să nu disperi şi să treci de aceşti spini,felicitari pentru reusita cu siguranta vor fi si altele Oana Rusu!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>