class="single single-post postid-4107 single-format-standard">

Angela Gheorghiu cântă alături de Filarmonica Enescu în Oman

Angela Gheorghiu cântă alături de Filarmonica Enescu în Oman

Soprana Angela Gheorghiu şi tenorul Ştefan Pop sunt soliştii concertului pe care Orchestra simfonică a Filarmonicii “George Enescu” din Bucureşti îl va susţine, pe 25 mai, la Opera din Muscat, în sultanatul Oman, informează Mediafax

Orchestra simfonică a Filarmonicii “George Enescu” concertează în premieră în Oman, unul dintre cele mai bogate state ale lumii, la invitaţia Royal Opera House Muscat, cel mai important centru cultural-artistic din ţara gazdă.

În prima parte a serii, vor fi interpretate lucrări de George Enescu, Tiberiu Brediceanu, Gherase Dendrino, George Grigoriu, iar după pauză, arii şi duete din opere de Giacomo Puccini, Gaetano Donizetti, Giuseppe Verdi, Ruggero Leoncavallo, în interpretarea soliştilor Angela Gheorghiu şi Ştefan Pop.

Royal Opera House Muscat a fost inaugurată în luna octombrie a anului 2011 cu o superproducţie “Turandot” de Giacomo Puccni, sub bagheta lui Placido Domingo. Construit la dorinţa sultanului Qaboos, edificiul de dimensiuni monumentale reflectă concepţia arhitecturală contemporană a Omanului. Capacitatea sălii este de 1.100 de locuri, iar scena şi instalaţiile de sunet şi lumină sunt conforme celor mai înalte standarde ale tehnologiei de astăzi.

Tenorul Ştefan Pop a obţinut prestigioase premii, precum locul I la Concursul Internaţional de Muzica de la Seul şi premiul I la concursul Operalia, de la Scala din Milano, prezidat de binecunoscutul tenor Placido Domingo, ambele în 2010. Este absolvent al Liceului de Muzică din Bistriţa si al Academiei “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca şi şi-a făcut debutul internaţional la Opera din Roma în rolul lui “Alfredo” din “La Traviata”.

 

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>