class="single single-post postid-3451 single-format-standard">

Angela Gheorghiu cântă în premieră pe scena Teatrului Colon

Angela Gheorghiu cântă alături de Filarmonica Enescu în Oman

Soprana Angela Gheorghiu va cânta în premieră, pe 11 aprilie, pe scena Teatrului Colon din Buenos Aires, alături de soţul ei, Roberto Alagna, informează Mediafax. Cei doi vor fi acompaniaţi de Orchestra Estable del Teatro Colon, dirijor fiind Ramon Tebar. Toate biletele puse în vânzare au fost deja vândute.

Teatrul Colon este, alături de Teatrul Bolshoi, una dintre cele mai spectaculoase clădiri ale lumii, beneficiind de prezenţa celor mai mari interpreţi de operă de-a lungul timpului atât în spectacole de operă cât şi în recitaluri extraordinare. Sala are o capacitate de 3487 de locuri iar tenorul Luciano Pavarotti o considera ca una dintre cele mai bune din lume în ceea ce privește acustica. Teatrul a fost redeschis pe 24 mai 2010, după o perioadă de cinci ani în care au avut loc lucrări de renovare, ce au costat peste 100 de milioane de dolari.

Spectacolul din Argentina reprezintă prima apariţie oficială după o perioadă lungă de timp a cuplului format din soprana Angela Gheorghiu şi tenorul Roberto Alagna, ce marchează revenirea lor împreună pe scenă. Următoarea apariţie a celor doi va avea loc la Covent Garden, în opera “La Boheme” de Giacomo Puccini, într-o serie de două spectacole aniversare, ce marchează 20 de ani de la debutul sopranei pe această scenă. Programul spectacolului de la Teatrul Colon cuprinde compozițiile  “Adriana Lecouvreur” de Francesco Cilea, dar şi din “Tosca” de Giacomo Puccini şi “La Wally” de Alfredo Catalani.

Pentru soprana Angela Gheorghiu urmează recitaluri în Oman şi Paris, avându-l ca invitat pe tenorul român Ştefan Pop, câştigător al concursului internaţional Operalia, dar şi reprezentaţii cu opera “La Boheme”, de Puccini, la Opera Regală Covent Garden, Opera din Munchen şi Teatrul alla Scala din Milano.

 

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>