class="single single-post postid-2929 single-format-standard">

Anonymous nu au mai dat nici un semn după amenințări

Anonymous amenință să atace din nou pagini web din China

După ce acum ceva timp gruparea Anonymous amenința că va ataca sâmbătă o parte crucială a internetului, nu s-a observat nici un impact major în weekend.

Unii dintre hackerii Anonymous au anunțat cu șase săptămâni în urmă ca vor ataca sistemul de nume de domenii (DNS), ce convertește numele de domenii precum google.com în adrese numerice ce sunt folosite de către computere. Aceste amenințări au dus la un efort global în valoare de milioane de dolari pentru întărirea protecției DNS în ultimele săptămâni.

Una dintre persoanele ce monitorizează traficul la unul dintre cele 13 servere principale ce fac parte din DNS a declarat că a existat doar o creștere de 5 minute a traficului la ora 00.00 GMT vineri, după care traficul a revenit la normal.

Efectele unui atac susținut asupra DNS-ului pot fi resimțite doar după câteva zile, când unele părți ale sistemului ar putea fi afectate din cauza unui flux foarte puternic de date de rețea.

Pe Twitter, care este principala cale de comunicare a mesajelor hackerilor afiliați grupării Anonymous, nu au fost multe discuții sâmbătă despre eventualul atac. În schimb, gruparea Anonymous i-a îndemnat pe suporterii săi ce sunt elevi și studenți să-și pună măști și să-și înregistreze protestul lor împotriva restricțiilor la libertatea de exprimare.

“Anonymous vă provoacă să vă adunați prietenii și să vă arătați susținerea prin purtarea unei măști, educându-vă prietenii despre drepturile lor și arătându-le profesorilor că școala este un loc pentru învățare și exprimare,” a anunțat gruparea pe unul dintre blogurile sale.

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>