class="single single-post postid-2490 single-format-standard">

Anonymous vrea să închidă internetul

Anonymous vrea să închidă internetul

Anonymous  vrea să închidă internetul la 31 martie 2012. “Blackout” sau “Stingerea”, așa cum se numește operațiunea hackerilor se va realiza prin dezactivarea marilor servere DNS  (Serviciul Numelor de Domenii de Internet).

Serverele DNS convertesc adresa de internet pe care o introducem în browser, într-o succesiune de cifre şi puncte prin care sunt codificate adresele de internet, numite  IP-uri.  Serverele DNS funcţionează ca un fel de carte de telefoane a internetului. Împiedicând accesul la „cartea de telefoane” scoţi din funcţiune internetul, spune profesorul Adam Woodware  de la Universitatea Surrey.

DNS-urile sunt organizate în stil piramidal, la vârful piramidei fiind 13 servere principale care întrețin serverele secundare. Serverele secundare au schimburi de informații cu alte servere, și tot așa. Dacă cineva ar reuşi să dezactiveze cele 13 servere principale sau chiar doar câteva dintre acestea, accesarea adreselor de internet nu ar mai fi posibilă. Fiecare dintre cele 13 servere se află în ţări diferite, administrate de organizaţii diferite, care folosesc tehnologii diferite.

La prima vedere, pare improbabil succesul unui atac concertat, de tip DDOS prin care se atacă serverele cu un număr imens de solicitări false, până la punctul la care serverele nu mai pot procesa solicitările obişnuite.  Adam Woodward  este însă de părere că vulnerabilitatea DNS este că generează mai multă informaţie decât este solicitată. Astfel, este posibilă bombardarea serverelor DNS cu solicitări de IP-uri false, lucru ce va duce la inundarea rețelei cu o imensă cantitate de informaţie inutilă, blocând-o.

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>