class="single single-post postid-1830 single-format-standard">

Aplicațiile gratuite consumă mai repede bateria telefonului mobil

Aplicațiile gratuite consumă mai repede bateria telefonului mobil

Un nou studiu sugerează că aplicațiile gratuite, ce folosesc servicii terțe pentru a afișa reclame, consumă mult mai rapid acumulatorii telefoanelor mobile.

Cercetătorii au folosit aparatură specială pentru a măsura consumul de energie al câtorva aplicații pe telefoane ce folosesc sistemele de operare Android și Windows. Rezultatele sugerează că într-unul din cazuri 75% din consumul de energie era cauzat de reclame. Abhinav Pathak, autorul raportului, spune că producătorii de aplicații ar trebui sa ia mai în serios optimizarea energiei.

Aplicațiile gratuite au de obicei reclame integrate în ele, pentru ca producătorii să poată câștiga bani fără a fi nevoiți să taxeze pentru descărcarea inițială a aplicației.

Studiul, efectuat de o echipă de la Universitatea Purdue din Indiana, SUA, s-a concentrat pe aplicații populare, cum ar fi Angry Birds și Facebook. Din cauza restricțiilor integrate în sistemul de operare Apple, echipa nu a putut efectua testele pe iPhone. În cazul jocului Angry Birds, studiul a demonstrat că doar 20% din consumul total de energie era folosit de către jocul în sine. Aproximativ 45% din energie este folosită pentru aflarea locației utilizatorului pentru a afișa reclame personalizate.

Testele au fost efectuate rulând aplicația printr-o conexiune 3G. Rezultatele au arătat că multe aplicații lasă conexiunea deschisă timp de 10 secunde după descărcarea informațiilor. În cazul Angry Birds, acea scurtă perioadă – descrisă de cercetători drept o “coadă 3G” – reprezenta peste un sfert din consumul total de energie al aplicației.

Aceste practici sunt în mare parte greu de evitat dacă utilizatorii doresc jocuri și aplicații gratuite, susținute de reclame. Cu toate acestea, producătorii acestor aplicații ar trebui să fie mai atenți la consumul de energie când integrează reclamele în acestea.

Related posts:

  1. salam spune:

    interesanta stirea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>