class="single single-post postid-40582 single-format-standard">

Aproximativ 2 tone de nuci confiscate de poliţiştii de frontieră din Albiţa

nuci forestier01

Aproximativ 2 tone de nuci, fără documente de provenienţă, confiscate de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Huşi şi Brăila au confiscat 1.903,3 kg nuci, pe care trei cetăţeni români intenţionau să le comercializeze, fără a deţine documente legale.

*În data de 20 noiembrie a.c., în jurul orei 13.30, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi, aflaţi în executarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pe raza localităţii de frontieră Ghermăneşti, pentru un control de rutină, un autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în judeţul Galaţi, în care se afla ca pasager cetăţeanul român Cristinel B., în vârstă de 36 de ani.

La controlul efectuat asupra autoturismului a fost descoperită cantitatea de 530,3 kg nuci, pentru care cetăţeanul român nu a putut prezenta documente de provenienţă şi transport.

Bărbatul a declarat că a achiziţionat marfa dintr-o localitate din judeţul Iaşi cu intenţia de a o comercializa pe raza localităţii Tecuci.

* Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila, pe timpul unei misiuni specifice de supraveghere în zona de competenţă, au oprit pentru control la trecere bac Brăila–Smârdan, o autoutilitară înmatriculată în România, în care erau cetăţenii români V.B., în vârstă de 25 ani şi G.C., în vârstă de 39 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Buzău.

            În urma controlului efectuat asupra autoutilitarei, au fost descoperiţi, în compartimentul marfă, mai mulţi saci din rafie încărcaţi cu 1.373 kg nuci, pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta documente de provenienţă şi transport.

Cu privire la bunurile descoperite, cetăţenii în cauză au declarat că le-a achiziţionat de pe raza judeţului Tulcea, de la mai multe persoane, cu intenţia de a le comercializa.

În cele două cazuri nucile, în valoare totală de 15.830 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbaţii au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 2.500 lei.

Related posts:

Sursa: I.T.P.F. Iaşi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>