class="single single-post postid-14116 single-format-standard">

Asfaltarea din Husi s-a transformat în “Marea noroialã”

Doar.carutele.mai.pot.trece.pe.aici.copy

SUPÃRARE La Husi, se acutizeazã de la o zi la alta problemele cu apa-canalul, dar si cu asfaltarea! O stiu cel mai bine oamenii din zone precum cartierul “Plopeni”, unde, desi strãzile s-au decopertat de câteva luni bune, lucrãrile par abandonate, iar pe drumuri, mai mult cãrutele se încumetã sã treacã. Si dacã se mai adaugã si faptul cã, pe alocuri, conductele de apã sparte curg precum izvoarele, e de înteles de ce oamenii sunt revoltati si nu mai stiu cui sã cearã socotealã.

APEL Husenii din “Plopeni” s-au bucurat varã trecutã, când au vãzut cã buldozerele încep sã sape în cartierul lor, pregãtind zona pentru “marea asfaltare”! Numai cã timpul a trecut, peste iarnã strãzile au rãmas în noroi si, de aproape trei luni, pe “Lt. Gavril Teodoru” o conductã spartã a fãcut o baltã mare, peste care cu greu se încumetã sã treacã si masinile. “Cam de trei luni curge aceastã teavã aici! Am chemat de la Aquavas si au venit o datã, dar s-a întâmplat ca în secventele cu <<Dorel>>. Erau vreo doi mai în vârstã, care l-au pus sã munceascã pe cel mai mic, iar ceilalti stãteau. A fãcut tânãrul acela ce a putut, dar, dupã ce au plecat, conducta iar s-a spart. Si ne gândim cã aceste pierderi de apã le plãtim tot noi. Noi ne-am dorit sã se asfalteze, dar uitati-vã cã, în loc de asfalt, nu mai avem nici piatra care era pe stradã! Domnul primar, domnii consilieri, nu mai stim nici noi cine ne-ar putea ajuta”, au spus locuitorii de pe strada “Lt. Gavril Teodoru”.

“Mãcar dacã ne lãsa piatra cum era”!

“Dacã faceti o pozã si o arãtati la cineva, cum trãim noi aici, sigur nu va ghici cã e vorba despre un municipiu. Va spune cã e un cãtun abandonat. Nu se poate! Ne-am tot rugat de toatã lumea sã vinã sã repare conducta de apã, e si pãcat de atâta risipã! Trecem cu masinile si ne e cam teamã, pentru cã nu stii cum mai iesi din baltã. Mãcar dacã ne lãsa piatra cum era”, au mai spus oamenii.

Asfaltarea, pe muchie de cutit!

EFORTURI Vestile de la Primãrie sunt bune si…nu prea! Din proiectul POS Mediu, cel în baza cãruia trebuia initial sã fie modernizatã o bunã parte de apã-canal a orasului, a fost nevoie sã se scoatã 12 strãzi, deoarece lucrãrile pe ele riscau sã fie blocate pânã în 2014, când se primeste finantare. Pe acestea, municipalitatea sustine cã va efectua lucrãrile la sistemul de apã-canal din fonduri proprii, în asa fel încât sã poatã ,în cel mai scurt timp, sã toarne asfaltul. Finantarea, a spus primarul Ioan Ciupilan, pentru asfaltarea orasului, nu mai poate fi prelungitã dupã decembrie 2013. Teoretic, pânã la finele acestui an, Husul ar trebui sã fie modernizat întocmai ca în… hârtiile celui mai ambitios proiect postdecembrist de asfaltare a orasului!

 

foto:vrn.ro

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

 

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>