Autovehicule neînmatriculate, descoperite în trafic de polițiștii de frontieră

0
(0)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi efectuează cercetări cu privire la doi bărbaţi care au fost depistaţi, în trafic, conducând autovehicule neînmatriculate.

*La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni– I.T.P.F. Iași, s-a prezentat, pe sensul de ieșire din ţară, un bărbat, cetăţean din S.U.A., în vârstă de 46 de ani conducând un ansamblu rutier format din microbuz înmatriculat în R. Moldova şi remorcă, fără numere de înmatriculare. 

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din S.U.A., dar nu a putut prezenta documentele de înmatriculare ale remorcii.

Cu privire la aspectele constatate, acesta a declarat că nu avea cunoştinţă că pentru a putea conduce autovehicule pe teritoriul României are nevoie  de un permis de conducere internaţional şi nici faptul că nu are drept de circulaţie pe drumurile publice din România cu remorca în cauză.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul de către o persoană care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România  şi tractarea unei remorci neînmatriculate, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

* În ziua de 1 iunie a.c, în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa -I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieşi din ţară, o persoană cu dublă cetăţenie –  română şi R. Moldova, în vârstă de 29 de ani, conducând un autoturism marca Ford Transit, înmatriculat în Olanda.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autoturismul în cauză, colegii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că autoturismul figurează ca radiat din circulaţie de autorităţile din Belgia începând cu data de 27.01.2020 şi nu figurează în bazele de date ca fiind înmatriculat în Olanda. 

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Ti-a fost de ajutor acest articol?

Click pe stea sa acorzi rating!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Niciun vot pana acum! Fii primul care acorda un vot.

Pentru ca ai gasit folositor acest articol....

Urmareste-ne si pe facebook!