class="single single-post postid-52527 single-format-standard">

Bărbatul în scaun cu rotile care a fost accidentat în zona centrală din Bârlad, a scăpat ca prin urechile acului de o paralizie totală

ionut-plesu1

Investigațiile clinice și paraclinice efectuate la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, unde a fost transportat imediat după accident, au evidențiat ruptura unei coaste în două locuri și de asemenea o ruptură vertebrală în zona gâtului, precum și un hematom în zona occipitală.

Acesta spune că în acea zi de 6 august, în momentul în care a fost lovit din spate de o mașină condusă de o femeie, era pe punctul de a trece de pe o bandă pe alta. Avea vestă reflectorizantă, dar ghinionul a făcut să se petreacă nenorocirea. Bărbatul are încredere că instanța este cea care va avea ultimul cuvânt. Chiar dacă în urma accidentului căruțul bărbatului a suferit, nemaifuncționând perfect, Ionuț este bucuros că și-a putut relua viața de până acum. Se îngrijește, alături de mama și soția sa, de fetiță, pe care el o duce uneori la grădiniță, socializează cu bârlădenii, încearcă să rămână în mijlocul oamenilor, cărora le oferă cărți religioase sau brățări din mărgele și uneori mai primește și bănuți. Nu se plânge că nu are cu ce trăi, deși indemnizația sa de handicap a ajuns abia la 500 de lei.

Merg pe stradă cu scaunul cu rotile de ani de zile, cunosc regulile de circulație. Este foarte greu pentru mine, persoană cu handicap, cu tetrapareză spastică, să circul într-un scaun printre sute de mașini. E o adevărată aventură, pentru că numărul mașinilor s-a triplat, dar nu am de ales. Numai așa mă pot deplasa. Spun doar atât, Dumnezeu să vă ferească să ajungeți să mergeți ca mine”

Citeste mai departe pe: www.estnews.ro

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>