class="single single-post postid-2320 single-format-standard">

Bateriile litiu-ion vor fi mai ieftine cu 30% în următorii ani

Bateriile litiu-ion vor fi mai ieftine cu 30% în următorii ani

Un studiu făcut de compania americană Pikes Research a arătat că în următorii ani bateriile bazate pe litiu-ion, folosite pentru alimentarea telefoanelor mobile, a laptopurilor sau a mașinilor electrice, vor avea o tendință de ieftinire. Este preconizat că până în 2017, prețul acestora va scădea cu cel puțin 30%.

În  ultimul deceniu, numărul aparatelor electrice care se alimentează cu ajutorul bateriilor litiu-ion a crescut foarte mult. Mai mult de atât, modelele de autoturisme electrice au devenit din ce în ce mai populare, mai ales în Statele Unite și Uniunea Europeană. Din păcate, în  acest moment, costul  unei baterii ridică  foarte mult prețul  final al unei mașini  electrice sau chiar al unui hybrid.

Un studiu făcut de compania americană Pikes Research arată că pentru viitor sunt motive de bucurie. Acesta susține că prețul bateriilor se va reduce cu cel puțin 30% după 2017. “Modelele cu propulsie alternativă vor fi cu adevărat competitive dacă vor reduce preţul bateriei la doar 523 de dolari pe kilowatt. Astfel, preţul unui automobil va ajunge să fie apropiat de cel al vehiculelor cu propulsie convenţională“, a declarat  John Gartner, directorul centrului de cercetare de la Pikes Research.

Motivul principal este că procesul de producţie al bateriilor va fi simplificat şi va fi executat la scară largă, în vreme ce extracția de litiu va creşte.  Pikes Research estimează o explozie în ceea ce privește evoluţia pieţei modelelor hibride şi electrice astfel că, în 2017, piața bateriilor litiu-ion va atinge aproximativ 14.6 miliarde, faţă de circa 2 miliarde cât înregistrează în acest moment.

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>