class="single single-post postid-1483 single-format-standard">

Batmobil-ul în Cursa de 24 de ore de la Le Mans

Batmobil-ul, pe linia de start la Le Mans

Compania Nissan a dezvăluit un prototip revoluţionar care va fi prezent la startul Cursei de 24 de ore de la Le Mans. Prototipul este denumit oficial DeltaWing, iar cei de la Nissan speră că va da direcţia în care motor-sportul o va lua în următorii ani. DeltaWing va porni în cursă de pe poziția 55, poziție rezervată modelelor noi și competitive.

Noul automobil de la Nissan nu are doar un designul cu adevărat spectaculos, care arată destul de mult cu celebrul Batmobil, ci se bazează pe o tehnologie avansată, beneficiind de un motor turbo de 1.6 litri cu injecţie directă denumit oficial DIG-T (Direct Injection Gasoline – Turbocharged) care va dezvolta în jur de 300 de cai putere. Nissan speră că DeltaWing va ajunge la  timpi pe circuit care se vor încadra foarte aproape de cei înregistraţi de prototipurile din clasa regină LMP1, chiar dacă puterea dezvoltată ajunge abia la jumătate din cea a acestora, secretul fiind masa foarte mică a automobilului: aproximativ 590 de kilograme cu tot cu pilot şi combustibil.

Designul mașinii este unul mult diferit faţă de ceea ce suntem obișnuiți sa vedem în cadrul cursei de le Le Mans, având o formă care amintește mai mult de monoposturile din Formula 1. Pilotul este aşezat într-un cockpit care stă aproape pe axa posterioară, iar partea frontală aminteşte de un fuselaj de avion, fiind lungă, ascuţită şi extrem de bine concepută din punct de vedere aerodinamic. Pneurile făcute special pentru prototipul nipon au fost dezvoltate de Michelin, particularitatea fiind reprezentată de faptul că, în partea frontală, acestea au o lăţime de doar 10 centimetri.

Nissan va alinia în startul Le Mans 24h la bordul conceptului DeltaWing o echipă de piloți formată din Mario Franchitti (cunoscut publicului din IndyCar), fratele acestuia, Dario Franchitti şi Michael Krumm, campion mondial în FIA GT1.

 

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>