class="single single-post postid-36894 single-format-standard">

Boala îi trimite la pensie

pensionari

La data de 1 iunie, aveam înregistrate 11.497 de persoane cu pensii de invaliditate. Din total, 6.790 sunt bărbați și 4.707 femei’, a declarat Isabel Bogdan, director executiv al CJP.

Boala lovește mai mult în bărbați la nivelul județului Vaslui, iar dovadă în acest sens stă în faptul că multe persoane de sex masculin se pensionează frecvent pe motiv de invaliditate. Chiar dacă se spune că femeile au o constituție mai puțin robustă, mai mulți bărbați au inima sau sistemul nervos afectate grav. Hipertensiunea arterială, tumorile și bolile sistemului nervos sunt principalele afecțiuni care au determinat în ultimii ani sute de vasluieni să renunțe la locurile de muncă și să se pensioneze pe caz de boală.
Reprezentanții Casei Județene de Pensii (CJP) spun că, odată cu modificările legislative și cu înăsprirea condițiilor de pensionare, numărul celor care beneficiază de o astfel de pensie a scăzut cu aproximativ 10%.
„La data de 1 iunie, aveam înregistrate 11.497 de persoane cu pensii de invaliditate. Din total, 6.790 sunt bărbați și 4.707 femei. Analizând datele referitoare la numărul de pensionari, se constată o scădere a numărului de beneficiari de pensii de invaliditate cu 10% față de aceeași perioadă a anului trecut”, a declarat Isabel Bogdan, director executiv al CJP.
În 2014, au fost făcute mai multe verificări în rândul pensionarilor de invaliditate, dar nu s-au descoperit niciun fel de nereguli.
„De la începutul anului, 593 de persoane au cerut pensii de invaliditate. Afecțiunile cele mai întâlnite în rândul pensionărilor pe caz de boală sunt hipertensiunea arterială, bolile sistemului nervos, ale sistemului digestiv și tumorile”, a mai spus Isabel Bogdan.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook  https://www.facebook.com/ConectatiVaslui/

Related posts:

Sursa: http://obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>