class="single single-post postid-56304 single-format-standard">

Bolile de tiroida afectează din ce în ce mai mulţi români. Iata care sunt simptomele bolii!

Glanda-tiroida-si-cum-te-poti-feri-de-afectiunile-acesteia

Medicul primar endocrinolog, Diana Păun, a anunţat, miercuri, că ultimele date statistice privind incidenţa bolilor tiroidiene în România, cele din 2016, indică o cifră de peste 80.000 de cazuri noi, acest număr dublând statistica anului 2010 a pacienţilor care au suferit afecţiuni tiroidiene.

Potrivit medicului endocrinolog, ultimele date statistice privind incidenţa bolilor tiroidiene în România, cele din 2016, indică o cifră de 83.413 cazuri noi, sau altfel spus, o cifră de două ori mai mare comparativ cu statistica anului 2010, privind numărul pacienţilor care au suferit afecţiuni tiroidiene. „Am cifre din 2016 când s-au înregistrat în România 83,413 cazuri noi de boli tiroidiene de două ori mai mult decât în anul 2010. (…) Dintre acestea, 12.577 au fost cazuri noi de hipotiroidie şi 9.575 au fost cazuri noi de hipertiroidie”, informează medicul endocrinolog, citat de Mediafax.

„În cazul hipertiroidiei simptomele sunt exact pe dos, adică: pacientul este nervos, este agitat, vorbeşte mult, vorbeşte repede, are fugă de idei, nu se odihneşte suficient în sensul că nu doarme şi cu toate acestea a doua zi el este vioi chiar dacă nu a dormit, oricât ar mânca slăbeşte, tremură, are palpitaţii din cauza tahicardiei, pielea este fină transpirată de obicei şi uneori se constată o roşeasţă facială”, precizează medicul.

Se adaugă simptomelor acea senzaţie de nod în gât, de sufocare, de strângere care se asociază în egală măsură cu hipotiroidia, hipertiroidia sau cu prezenţa unei guşi, indiferent că este nodulară sau difuză, indiferent cât e de mare, senzaţie care, de obicei, aduce pacientul la medic”, informează medicul endocrinolog.

Citeste mai departe pe: www.descopera.ro

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro 

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>