class="single single-post postid-54596 single-format-standard">

Candva un loc de legenda din Barlad, astazi: doar mormane de gunoi!

carutasi-pod-pescarie3

«Stația» cărăușilor de la Podul Pescăriei, unul dintre locurile de legendă ale Bȃrladului, de unde astăzi se pot închiria, la prețuri modeste, căruțe cu platformă pentru transportarea bunurilor de mari dimensiuni, e kilometrul zero al mizeriei și al nepăsării.

Dacă pe vremea lui Petru Rareș, pe aici treceau carele încărcate cu pește prins la Dunăre, iar localnicii se înghesuiau la dughenele urmașilor lui Take, Ianke și Cadȃr să-și cumpere măsline, halva și alte soiuri fine de bunătăți, în prezent, întreaga zonă pare că a încremenit într-un Ev Mediu ponosit, la depărtare de ani-lumină de civilizația secolului în care trăim.

Acum doar adresele trimise către Primărie de bȃrlădenii care își au domiciliul în zonă și de proprietarii de terenuri, persoane fizice sau juridice. Ce anume cer aceștia? O soluție civilizată, venită din partea administrației locale, pentru a-i împăca și pe căruțași, dar și pe cei sufocați, la doi pași de zona centrală a orașului, de gunoaie și de mirosuri urȃte.

Citeste mai de parte pe: www.estnews.ro

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro 

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>