class="single single-post postid-3927 single-format-standard">

Cercetătorii japonezi susțin că pot regenera creșterea părului (video)

Cercetătorii japonezi susțin că pot regenera creșterea părului

Oamenii de știință japonezi susțin că au descoperit o modalitate de a regenera creșterea părului folosind foliculi creați prin tehnologia cu celule stem. Echipa a raportat în jurnalul Nature că acești foliculi au fost transplantați cu succes în pielea unor șoareci adulți, unde au produs generații multiple de păr.

Născuți fără păr, acești șoareci prezintă șuvițe de păr, produse și regenerate prin tehnologia cu celule stem și transplantare. Prin implantarea foliculilor de păr creați din celulele stem, cercetătorii din Tokio spun că părul se regenerează în mod continuu într-un ciclu normal de creștere și pierdere.

Liderul echipei, profesorul Takahi Tsuji de la Universitatea de Științe din Tokio, spune că acești foliculi se conectează în mod foarte natural cu țesutul înconjurător. Iar dacă funcționează la șoareci, el spune că poate funcționa și la oameni.

Directorul Spitalului Clinic Medical din Tokio, Akio Sato, spune că descoperirea va duce la proceduri îmbunătățite de transplant de păr la cei ce au nevoie de acesta. “În funcție de medicament, tratamentul pentru pierderea părului diferă, dar pentru unii acest tratament nu este de ajuns,” a declarat Sato.

Noul studiu este primul ce demonstrează crearea unor foliculi de păr viabili în piele, dar echipa de cercetători susține că dovedește de asemenea un potențial pentru bioinginerie și crearea altor părți ale corpului folosind celule stem.

Iată și clipul furnizat de către cercetători (sursa: Reuters)

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>