class="single single-post postid-36447 single-format-standard">

Comuna Lipovăţ are de ieri gaz!

lipovat_gaze1

Lipovăţ intră în rândul comunelor din judeţ racordate la reţeaua de gaze naturale. Primii beneficiari sunt societăţile cu profil agricol din localitate. Ieri, autorităţile au aprins flacăra inaugurală în prima casă de la intrarea în sat.

Peste 2,4 milioane de lei a investit comuna Lipovăţ pentru aducerea gazului metan în comunitate. Primarul Valerian Hriscu s-a zbătut cam zece ani pentru ca racordarea localităţii la reţeaua Gaz Est să devină realitate. Abia în 2012 a fost aprobat proiectul, iar, ieri, oamenii au văzut cu ochii lor cum arde prima flacără la ei în sat.
În zi de mare sărbătoare, cea a Floriilor, şi în prezenţa a sute de localnici şi oficialităţi, reţeaua de gaze a fost mai întâi sfinţită de un sobor de preoţi.
Primarul Valerian Hriscu a subliniat ce înseamnă pentru Lipovăţ această investiţie făcută exclusiv din fonduri locale: „Gazul este ajuns în comună de un an şi jumătate, prin racordarea celor trei ferme de păsări la magistrala care trece prin Muntenii de Jos. Însă, astăzi, gazul a ajuns şi în sat, la locuinţele oamenilor. Este o investiţie foarte importantă pentru comunitate şi vă garantez că nu ne oprim aici”.
Directorul Gaz Est, Adrian Tighici, a confirmat că este o zi importantă pentru comună: „Aşa cum s-a spus aici, este o investiţie vitală pentru comunitate. Am făcut zeci de drumuri la Bucureşti, împreună cu domnul primar. Investiţia este finanţată din bugetul local şi avem primul feed-back de la firmele pe care le-am racordat la reţea. Costurile de producţie s-au redus simţitor odată cu introducerea gazului metan”.
Alături de primarul Valerian Hriscu s-au aflat preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Buzatu, care a vorbit despre cât de mult schimbă viaţa socio-economică a comunei această investiţie, senatoarele Doina Silistru şi Gabriela Creţu, împreună cu deputatul Irinel Stativă.
De menţionat că, până acum, au fost executate două treimi din reţeaua de gaze. Ea se va extinde, într-o primă etapă, pe străzile principale din Lipovăţ, fiind vizate 150 de locuinţe. Ulterior, lucrările vor continua în alte zone, fiind luate în calcul şi celelalte sate ale comunei, primul fiind Chiţoc.

foto>obiectivvaslui.ro

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook  https://www.facebook.com/ConectatiVaslui/

Related posts:

Sursa: http://obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>