class="single single-post postid-32770 single-format-standard">

Concediile fără plată dăunează grav spitalelor

spitalul-judetean-vaslui-8263

Managerii spitalelor cer din nou condiţii mai stricte pentru acordarea concediului fără plată. Asta pentru că tot mai mulţi medici şi asistente aleg să-şi ia liber câte un an de zile pentru a munci în străinătate. Din acest motiv, în spitalele din judeţul Vaslui se înregistrează la această oră un deficit de personal de peste 30 la sută.
Pentru că, evident, au nevoie de personal, managerii spitalelor sunt nevoiţi ca, în locul unui medic care pleacă, să aducă, pe o perioadă determinată, un specialist cu aceleaşi grade şi vechime. Acest lucru nu se întâmplă din cauza faptului că nimeni nu acceptă să lase un job sigur ca să lucreze în asemenea condiţii.
Concret, sistemul sanitar vasluian are nevoie urgentă de peste 150 de medici şi 400 de asistente. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă, de exemplu, susţine că face cu greu faţă numărului mare de pacienţi, mai ales la secţiile Chirurgie, Ortopedie şi Boli infecţioase. Medicii sunt nevoiţi să externeze pe bandă rulantă pentru a evita aglomeraţia.
„Nici nu mai ştim cum să procedăm. Avem secţii foarte aglomerate, oamenii sunt tot mai bolnavi. Ministerul Sănătăţii nu ne permite să avem câte doi bolnavi în pat, motiv pentru care suntem foarte atenţi cu numărul de internări”, spun şefii spitalului.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro

Related posts:

Sursa: obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>