class="single single-post postid-6944 single-format-standard">

Concluziile negocierilor cu FMI: TVA la încasare din 2013 şi calendar de privatizări refăcut. Sumele necesare pentru refacerea salariilor bugetarilor au fost asigurate

fmi

FMI a agreat în discuţiile cu autorităţile române plata TVA la încasare din ianuarie 2013, decalarea calendarului de privatizări ale companiilor de stat, o serie de măsuri pentru stimularea creării de noi locuri de muncă şi amânarea coplăţii în sistemul medical.

“Aş spune că s-au încheiat cu succes negocierile cu partenerii noştri internaţionali – Comisia Europeană, FMI şi Banca Mondială – privind angajamentele asumate de România pentru cea de-a şasea revizie a acordului cu instituţiile financiare internaţionale, respectiv modul cum ne-am îndeplinit performanţele economice şi financiare la finele lunii iunie. De asemenea, scrisoarea de intenţie, documentele negociate, prevăd obiectivele pentru următoarea perioadă de timp, deci trei luni, până la 30 septembrie”, a declarat sâmbătă seară la încheierea discuţiilor cu reprezentanţii instituţiilor internaţionale ministrul Finanţelor, Florin Georgescu.

El a spus că în cadrul negocierilor s-au asigurat sumele necesare pentru refacerea salariilor nominale ale funcţionarilor bugetari la nivelul din iunie 2010 şi pentru plata sumelor “reţinute necuvenit pensionarilor”, corespunzător a şapte luni din acest an şi a nouă luni din anul care urmează.

De asemenea, în plan fiscal, s-au agreat măsuri importante pentru stimularea mediului de afaceri, pentru crearea de locuri de muncă şi dezvoltarea inovării tehnologice.

Totodată, plata TVA la încasare a fost agreată de instituţiile internaţionale.

“Aceasta se va aplica efectiv, datorită necesităţii unor pregătiri metodologice, de la 1 ianuarie 2013. S-a agreat punerea în aplicare începând cu octombrie a unui pachet de măsuri privind stimularea creării de noi locuri de muncă şi, de asemenea, încurajarea prin deductibilitate fiscală crescută a cheltuielilor de cercetare şi dezvoltare ale agenţilor economici. Pe partea de cheltuieli bugetare s-au asigurat sume suplimentare la nivelul autorităţilor locale în vederea onorării obligaţiilor către persoanele cu dizabilităţi, precum şi pentru plata arieratelor, respectiv datorii restante ale autorităţilor locale către diverşi furnizori şi diverşi creditori”, a adăugat Georgescu.

Ministrul a afirmat că România s-a angajat ca până la mijlocul lunii septembrie să privatizeze, cu un investitor strategic, Oltchimul, “ceea ce va pune în valoare potenţialul acestei unităţi economice şi al Arpechim din apropierea sa”.

Va urma, de asemenea, privatizarea a 15% din capitalul social al Transgaz.

www.mediafax.ro

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>