class="single single-post postid-30686 single-format-standard">

Copiii s-au distrat la Târgul de jucãrii (Foto)

DSC_1684.001

INEDIT Elevii de la mai multe scoli din Vaslui si nu numai au adus jucãrii pe care le-au scos la vânzare, le-au schimbat sau le-au donat copiilor mai putin norocosi, în cadrul Târgului de jucãrii, organizat cu ocazia zilei de 1 iunie, în parcul Copou. Si pentru cã unul dintre scopurile evenimentului a fost acela de a-i îndepãrta pe copii de tot ce înseamnã jocuri pe calculator, doi clowni s-au ocupat de organizarea mai multor jocuri în care au fost antrenati prichindeii prezenti la târg. Evenimentul a fost organizat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale (CJCPCT) Vaslui în colaborare cu Primãria Municipiului Vaslui, Consiliul Judetean si Inspectoratul Scolar Judetean. Cea mai frumoasã surprizã a fost spectacolul oferit de ventrilocul care s-a remarcat în cadrul emisiunii de la PRO TV “Românii au talent”, Eduard Andrei Sandu, acesta fiind însotit de prietenii sãi Romeo si Nea Alecu.

 

Ziua Internationalã a Copilului a fost un prilej de sãrbãtoare, joc si cumpãrãturi pentru micutii din Vaslui. Special pentru acestia a fost pus la bãtaie un plan menit sã îi distreze si, în acelasi timp, sã îi ajute pe copiii sãrmani din mediul rural care nu s-au bucurat niciodatã de o jucãrie. Printre altele, jucãriile au fost donate, s-au fãcut schimburi si s-au vândut. Au rãspuns prezent la eveniment mai multe scoli printre care Scoala Gimnazialã “Alexandru Ioan Cuza”, Scoala Gimnazialã “Constantin Parfene”, Scoala Gimnazialã “Stefan cel Mare”, Scoala Gimnazialã “Constantin Motas“ etc. “Vrem sã le propunem concitadinilor nostri de vârstã micã o altã variantã de petrecere a zilei de 1 iunie nu pentru cã neapãrat ne-ar displace ceea ce s-a fãcut pânã acum, dar cred eu cã este timpul sã le oferim si altã variantã. Încercãm sã organizãm un târg care sã beneficieze de aceeasi notorietate ca Târgul de mesteri populari din toamnã în încercarea noastrã de a ne adresa tuturor categoriilor de vârstã. Avem aceastã propunere care sper eu sã creascã la capitolul popularitate de la o editie la alta si aici mã refer la ceea ce vor hotãrî copiii sã schimbe, sã vândã sau sã doneze pentru cã au oricare dintre aceste optiuni la dispozitie. Propunerea noastrã explicatã pe scurt se poate materializa exact sub aceastã formã: copiii cu propriile jucãrii vin în Parcul Copou, îsi doneazã jucãriile pentru copiii din satele vasluiene care poate nu îsi permit luxul de a avea o jucãrie, le pot schimba între ei sau le pot vinde. În acest fel le lansãm invitatia sã aibã grijã de propriile jucãrii de la o editie la alta pentru cã în felul acesta vor putea sã solicite un pret mai bun. Pentru cã nu este singura noastrã ofertã de 1 iunie si pentru cã ne-am dorit ca ei sã se simtã foarte bine am invitat un tânãr actor absolvent al Universitãtii de Arte <<George Enescu>> din Iasi , sectie Pãpusi marionete, pe care l-am putut vedea si la o cunoscutã emisiune, <<Românii au talent>> de la Pro TV. Este vorba despre un artist pãpusar ventriloc Eduard Sandu, cu cele douã pãpusi Nea Alecu si Romeo. Cu aceeasi ocazie institutia noastrã a lansat un volum <<Jocuri de ieri pentru copiii de astãzi>>. Este principalul mesaj pe care îl adresãm, acela de a-i scoate din fata satisfactiilor virtuale si a-i aduce aici în parc sã se joace”, a declarat Lucian Onciu, directorul CJCPCT.

De la Next Star la Târgul de jucãrii


Prezentã la prima editie a Târgului de jucãrii a fost si Monica Rosu, mica vedetã autohtonã care a fãcut senzatie la Next Star calificându-se în finala de popularitate. De Ziua Internationalã a Copilului, Monica a renuntat la scenã si a decis sã îsi vândã o parte din jucãrii la târgul organizat în Parcul Copou. (Andreea Atasiei)

 

(Galerie foto)

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>