class="single single-post postid-25860 single-format-standard">

COPIL ÎNECAT ÎN STRAND

IMGP0027

N-a prins nici mãcar primul an de liceu!

DRAMÃ Un adolescent s-a înecat în strandul municipal din Vaslui , iar trupul sãu a fost scos de pompieri dupã aproape 2 ore, spun martorii. Pânã atunci, cel care trebuia sã intervinã era salvamarul angajat de Primãria Vaslui. Martorii spun cã acesta era în stare de erbietate si n-a intervenit atunci când a fost înstiintat. Copilul decedat era un elev foarte bun la învãtãturã, fiind admis primul pe listã la Colegiul “Anghel Ruginã” din Vaslui. Din pãcate, nu a mai apucat sã-si cunoascã colegii din liceu!

Pe o cãldurã sufocantã, bãiatul a mers, ieri dupã-amiazã, împreunã cu amicii sã facã o baie la strandul din oras. Desi nu stia sã înoate, potrivit martorilor, a intrat si el în bazin, în portiunea unde apa are 1,5 m adâncime. De la jumãtate, fãrã sã fie delimitat, fundul bazinului coboarã pânã la cinci metri adâncime. Copilul a ajuns la aceasta limitã si, într-o fractiune de secundã, a alunecat pe pantã si s-a scufundat. Când au vãzut cã acesta a dispãrut, prietenii bãiatului au cerut ajutorul salvamarului. Cei prezenti spun cã acesta nu a actionat imediat si cã disparitia bãiatului a fost anuntatã cu întârziere, dupã ce acesta a fost cãutat în toatã incinta. Pompierii i-au gãsit trupul în scurt timp, însã pentru copil nu se mai putea face nimic. Vestea i-a coplesit pe pãrinti, dar si pe cei care se aflau la acea orã la strand. “Au 2 ore de când au anuntat cã e dispãrut. Nici nu au vrut sã-i bage în seamã, am înteles. Nu au fost bãgati în seamã copiii care au anuntat”, au strigat cei veniti la strand. “Am înteles cã a fost împins, nu stia sã înoate. A anuntat bãiatul dupã vreo 20 minute pe domnul care încaseazã banii. Au zis cã poate e la WC, poate în altã parte. S-a actionat foarte tarziu. Dupã vreo orã au început sã îl caute, când au vãzut cã el nu mai iese. I-au gasit telefonul pe margine si au zis cã s-a înecat, probabil”, a spus unul dintre martorii tragediei. Multi au acuzat atitudinea celui pus sã supravegheze persoanele care erau în bazin. “Salvamarul a stat si s-a uitat. Au vrut bãietii care sunt mai înotãtori sã sarã si nu i-a lãsat salvamarul si cu politia comunitarã. Din sutele de oameni de aici se gãseau cinci care sã îl caute atunci pe moment”, a spus unul dintre cei care se aflau în strand. Ancheta politiei va stabili dacã a fost un accident sau dacã nu cumva acesta a fost împins în apã. Pentru ca tragedia sã nu se repete, autoritãtile locale se gândesc acum sã renunte la trambulinã, dar mai ales sã desfiinteze zona în care bazinul se adânceste brusc, la 5 metri.

Viceprimarul Vasluiului promite cã se vor lua mãsuri

“Organele abilitate trebuie sã îsi facã datoria aici si sã stabilim niste responsabilitãti clare. Eu cred cã strandul nu este un pericol pentru localnici. Existã afise care cer persoanelor care nu stiu sã înoate sã nu intre. Este o mare tragedie ce s-a întâmplat. Va trebui sa renuntãm la adâncimea asta mare, la 5 metri, la trambulinã. Vom stabili în curând cu un proiectant. Nu stiu dacã este putin un salvamar, la atâtea sute de persoane” – Sorin Radu, viceprimar Vaslui.

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: vrn.ro
  1. Alex spune:

    Pentru pretul platit la intrare, si anume cel de 7 lei, chiar nu aveti altceva decat sa cumparati saci de clor sa puneti in apa pentru a o albi, in loc sa mai angajati unul sau doi salvamari? Imi este mai mare rusine sa locuiesc in aceste oras, ca sa nu mai spun sa recunosc ca sunt de aici, cand aud asemenea scuze. Hai sa ne amintim de un baiat Pavel Lucian care a ramas infirm pentru ca a caut in apa din strand. Baiatul de 8 ani de zile nu se misca si parinti cu greu reusesc sa se intretina si sa ii ofere conditii decente in aceasta stare. Cel mai bine ar fi sa nu mai aruncam saci cu clor, in loc sa schimbam apa, asa cum se facea pana anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>