class="single single-post postid-563 single-format-standard">

Creditorii au aceptat planul financiar al Greciei

Creditorii au aceptat planul financiar al Greciei

Oficialii guvernamentali din Atena au declarat vineri că au ajuns la un acord cu creditorii privați, care  au acceptat planul financiar de a restructura datoriile guvernului elen. Înțelegerea este o mișcare vitală în procesul de a asigura un viitor financiar stabil  țării mediteraneene.

Tratatul, văzut de specialiști ca unul monumental, va scuti Grecia de obligațiile finale care trebuiau îndeplinite pentru împrumutul de 130 de milioane de euro provenit de la Uniunea Europeană și Fondul Monetar Internațional.
Premierul elen, Evangelos Venizelos a declarat pentru agențiile de știri internaționale că peste 85% dintre creditorii privați, au acceptat înțelegerea.

Tratatul poate provoca pierderi de până la 75% posesorilor de obligațiuni grecești și generează  măsuri împotriva sectorului privat. Cu toate acestea, lipsa unui acord putea însemna ca Grecia să nu se califice pentru încă o tranșă din banii proveniți din planul european de ieșire din recesiune, riscând falimentul total al țării. Odată cu intrarea în vigoare a acordului, oficialii europeni au declarat că ar putea accepta eliberarea ultimei tranșe de bani în mai puțin de o săptămână.

“Doresc să îmi exprim aprecierea pentru toți creditorii care au acceptat programul nostru ambițios de reforme și investiții, și care au împărțit cu noi sacrificiile poporului grec în acest efort istoric”, a declarat premierul grec Evangelos Venizelos.

Grecia se află într-o puternică recesiune economică încă de la izbucnirea crizei la nivel mondial.
Toate măsurile de austeritate luate de fostul și actualul guvern au eșuat din cauza datoriilor imense pe care Grecia le are către creditorii privați dar și din cauza instabilității sociale.

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>