Cumparaturile in exces a dus la o criza de alimente. In Vaslui gasesti greu: faina de grau si drojdie.

5
(2)
Avertisment ONU: Cumpărăturile în exces ar putea duce la o criză a aprovizionării cu alimente. Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a ONU (FAO) şi specialişti din domeniul agriculturii avertizează că achiziţiile exagerate de alimente din această perioadă, în contextul pandemiei de coronavirus, ar putea duce la o criză a aprovizionării cu alimente şi la creşteri de preţuri, potrivit Reuters.

Asta s-a intamplat in Vaslui. Zilele astea daca vrei sa cumperi faina de grau nu prea mai gasesti. Am cautat la 2 supermarketuri din Vaslui: Aurocor si Profi si nu exista pe rafturi. Cu greu mai erau cateva pachete cu faineade grau la o alimentara, si aia scumpa la 5 lei kg.

Incepe sa fie din ce in ce mai putina si faina de porumb. Ulei se gaseste dar din cel scump, nu mai gasesti ulei la 3.5 4 lei ci de la 5 lei in sus.

Drojdia a fost la mare cautare si acum nu o mai gasesti pe nicaieri. Oamenii s-au speriat ca panificatiile se vor inchide si nu vor mai gasi „painea cea de toate zilele” asa ca au cumparat toata faina de grau si toata drojdia din magazine.


Daca inainte de ordonanta de urgenta se spunea la tv ca romanii sa nu cumpere in exces ca se gaseste de toate si ca sunt stocuri uite ca nu este asa..

Ti-a fost de ajutor acest articol?

Click pe stea sa acorzi rating!

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

Niciun vot pana acum! Fii primul care acorda un vot.

Pentru ca ai gasit folositor acest articol....

Urmareste-ne si pe facebook!