class="single single-post postid-35190 single-format-standard">

Datornicii Bârladului, afişaţi pe site-ul primăriei

printscreen-site-primarie-1

În curând, toţi bârlădenii care nu şi-au achitat obligaţiile fiscale în termenul prevăzut de lege vor putea fi cunoscuţi de oricine doreşte întrucât listele cu debitorii, precum şi cuantumurile datoriilor înregistrate vor fi afişate pe site-ul primăriei. Vorbim despre orice fel de creanţă fiscală restantă la bugetul local, atât în cazul persoanelor fizice, cât şi în cazul persoanelor juridice. Datoriile se pot referi la impozitele pe clădiri, terenuri şi autoturisme, taxa pe folosirea mijloacelor de reclamă şi publicitate, impozitele pe spectacole, taxa hotelieră, taxele speciale etc.
Procedura este prevăzută în Legea 207/2015, unde se arată că lista se publică trimestrial, până în ultima zi a primei luni din trimestrul următor celui de raportare, şi cuprinde obligaţiile fiscale restante la sfârşitul trimestrului şi neachitate la data publicării listei.
Potrivit art. 162, alin. 2, lit. b), din normativul în cauză, fiecare localitate îşi stabileşte plafonul minim al datoriilor ce urmează a fi făcute publice. La Bârlad, această prevedere va fi dezbătută de consilierii locali în şedinţa de vineri, 12 februarie, în acest sens fiind întocmit un proiect de hotărâre. În cazul persoanelor fizice, pe site-ul primăriei va fi publicată lista cu debitorii care înregistrează obligaţii fiscale restante totale, inclusiv majorări de întârziere, mai mari de 200 de lei, iar în cazul persoanelor juridice, mai mari de 1.000 de lei.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook  https://www.facebook.com/ConectatiVaslui/

Related posts:

Sursa: obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>