class="single single-post postid-33002 single-format-standard">

Deltaplan spion sau mijloc de transport pentru traficanti?

deltaplaned-1

Obiect misterios, descoperit pe dealurile de la Chitcani

MISTER…Aparatul de zbor, de provenientã ruseascã, a fost gãsit abandonat pe dealurile din apropierea localitãtii Chitcani. Din primele cercetãri, se pare cã deltaplanul nu s-a prãbusit, ci a avut parte de o aterizare destul de linã. Se ridicã acum întrebarea cine a abandonat un asemena dispozitiv a cãrui valoare ajunge la aproximativ 10.000 de euro. Se discutã de faptul cã deltaplanul ar fi fost folosit de traficantii de tigãri. A doua variantã este legatã de traficul de stupefiante. Astfel s-ar putea explica de ce pilotul a abandonat aparatul de zbor, în conditiile în care marfa transportatã depãsea, cu mult, valoarea aparatului de zbor. Acesta a fost descoperit de câtiva hãitasi, care participau la o vânãtoare, încã de duminicã, dar autoritãtile au fost anuntate abia ieri. Cei care l-au gãsit au povestit pãdurarului din zonã despre descoperirea lor si acesta a anuntat autoritãtile. În scurt timp, zona a fost împânzitã de politisti, jandarmi, lucrãtori ai Serviciului Român de Informatii, dar si de inspectori din cadrul Centrului de Investigatii si Analize pentru Siguranta Aviatiei Civile.

Descoperirea aparatului de zbor fãcutã, ieri dimineatã, pe dealurile din apropierea localitãtii Chitcani, a pus pe jar autoritãtile vasluiene. Un deltaplan a fost gãsit pitit în vegetatia înaltã. Nu a fost gãsitã nicio victimã umanã si nici nu au existat semne cã ar fi avut loc un accident. De fapt, aparatul de zbor a fost descoperit, prima datã, duminicã, de câtiva gonaci care participau la o partidã de vânãtoare. Din motive numai de ei stiute, nu au povestit nimãnui ce au gãsit. Abia ieri au dat totul în vileag si au spus pãdurarului din zona respectivã ceea ce au gãsit. Acesta a anuntat imediat autoritãtile si, în scurt timp, zona a fost “populatã” de autoturisme de la jandarmi, Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã, politie, Serviciul Român de Informatii si inspectori ai Centrului de Investigatii si Analize pentru Siguranta Aviatiei Civile. Acestia au “mãturat” zona în cãutarea de indicii pentru a descoperi cine este cel care a pilotat aparatul de zbor, ce cãuta pe teritoriul României si, mai ales, ce transporta. Asta si datoritã faptului cã deltaplanul nu era decât foarte putin avariat si era plasat într-o zonã foarte putin circulatã, ascuns în vegetatia înaltã. De asemenea, accesul în zona respectivã a fost rapid restrictionat pentru jurnalistii sositi la fata locului. În zonã au avut acces doar autoritãtile si pãdurarul care a dat alarma. “Dupã ce m-au anuntat hãitasii despre ce au gãsit, am spus cã hai sã mergem sã vedem ce este acolo. Am gãsit ce am gãsit si am anuntat seful de ocol si acesta a sunat autoritãtile. Eu unul cred cã nu e cãzut de ieri, de azi. E cãzut de multã vreme. De cel putin o lunã. Nu sunt semne cã s-ar fi prãbusit. A aterizat lent. Ceea ce am putut observa e cã tot ce este scris pe el este în ruseste”, a povestit pãdurarul care a anuntat incidentul. Acesta a sustinut cã aparatul de zbor este acolo de mai bine de o lunã, datoritã semnelor. Crengile rupte de lângã el erau uscate si praful de pe aparat era destul de gros. De asemenea, afirmatia cã ar fi un aparat rusesc este sutinutã de faptul cã indicatoarele de bord erau toate cu înscrisuri în alfabetul chirilic. În acelasi timp, seria de pe aripile deltaplanului continea litere rusesti, iar rezervoarele de combustibil erau, la fel, cu înscrisuri în limba rusã. Dupã ce au gãsit aparatul, pompierii au chemat la fata locului si un tractor ce avea într-o remorcã mai multe stingãtoare. Asta deoarece unul dintre cele douã rezervoare cu combustibil era plin ochi.

Mister în jurul deltaplanului abandonat la Chitcani

SCENARII…Acum, dupã ce a fost gãsit, deltaplanul ridicã mari semne de întrebare. În primul rând este curios de aflat cum a reusit acesta sã treacã de radarele aeriene si de camerele de termoviziune ale Politiei de Frontierã. Apoi, ce ar fi putut sã transporte cel care l-a pilotat în conditiile în care si-a permis sã abandoneze o masinãrie a cãrui pret ajunge undeva la 10.000 de euro. Este greu de crezut cã ar fi fãcut transport ilegal de tigãri, mai ales cã un aparat ultrausor nu ar fi putut aduce, peste granitã, o încãrcãturã mai mare de 5-6.000 de lei. În aceste conditii apare ipoteza cã pilotul ar fi avut, de fapt, o încãrcãturã mult mai pretioasã care sã-l determine sã abandoneze deltaplanul. Sau, acesta doar l-a ascuns acolo si urma sã vinã sã-l piloteze înapoi peste granitã la momentul potrivit. Deocamdatã, toate aceste scenarii sunt doar supozitii. Urmeazã ca organele de anchetã sã stabileascã cu exactitate cine a pilotat deltaplanul si la ce a fost acesta folosit pânã în momentul în care a fost abandonat pe dealurile de la Chitcani.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>