class="single single-post postid-33992 single-format-standard">

Demnitatea vândutã, în viziunea scriitorului vasluian Daniel Grosu

afis-lansare-de-carte

criitorul vasluian Daniel Grosu îsi lanseazã, astãzi, o nouã carte: “Demnitate vândutã”, un roman care descrie vremurile în care trãim, clasa politicã, compromisurile ce ni se propun, ideea de patriotism si, inclusiv, distrugerea capacitãtilor industriale din Vaslui. “Autorul are curajul cinic de a exprima simtãminte pe care le au majoritatea românilor, dar le pãstreazã în forul lor interior. Atitudinea aceasta îmi aminteste de o butadã a lui Mark Twain: americanii au la dispozitie toate libertãtile, dar si întelepciunea de a nu se folosi de ele”, noteazã profesorul Dan Ravaru în prefata cãrtii. Lansarea va avea loc la ora 14:00, în Sala de Lecturã a Bibliotecii Judeteane “Nicolae Milescu Spãtaru” Vaslui. Alãturi de scriitorul Daniel Grosu, se va afla si profesorul Dan Ravaru, dar si interpretii Elena Barbu si Ion Chiriac, care vor oferi un scurt moment muzical.

Daniel Grosu este unul dintre oamenii cu care Vasluiul se poate mândri. Are în spate o carierã bogatã într-ale jurnalismului, lucrând, de-a lungul timpului, pentru publicatii precum “Adevãrul de Vaslui”, “România liberã”, “Ziarul de investigatii”, “Solidar”, “ProSport”. De asemenea, se poate lãuda si cu operele publicate: romanele “Eu si Pãcãliciul”, “Dincolo de iubire”, “Toamnã kaki”, “Dedesubt”, sau volumul de prozã scurtã “Când norii se sãrutã” ori volumul de versuri “Profesorul de moarte”. Din anul 2008, este membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Iasi, dar si presedinte al Asociatiei Culturale “Arca Poesis – Ion Iancu Lefter”.

“Realitate pe care noi o ascundem ca gunoiul sub pres“

Astãzi, Daniel Grosu îsi lanseazã o nouã carte: “Demnitate vândutã”. Prefata cãrtii este semnatã de profesorul Dan Ravaru. “Romanul lui Daniel Grosu începe cu o realitate pe care noi o ascundem ca gunoiul sub pres. Victoria, botezatã asa pentru cã se nãscuse pe 22 decembrie 1989, absolventã de Drept, nu are altã sansã pentru a profesa ce-i dãdea dreptul licenta sa, decât sã se culce cu un avocat scabros, de care depindea obtinerea slujbei dorite. Realizeazã, însã, umilinta trãitã, fondul sãu de puritate se revoltã si învinge, va renunta cu violentã la avantajele oferite de înjositoarea sa prestatie sexualã. Vor urma perioade de somaj sau angajãri cu totul sub capacitãtile sale, uneori fiind supusã direct, sau prin învãluire, umilintelor amintite deja. În final, o cãsãtorie fericitã în Anglia si astfel absolventa de Drept din România lucreazã într-un restaurant, spre marea ei bucurie… Într-un fel are dreptate, dacã ne gândim la licentiatele noastre în psihologie, de exemplu, care sterg babele la fund prin Italia sau Spania”, scrie Dan Ravaru în prefata cãrtii.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>