class="single single-post postid-34613 single-format-standard">

Elevii din mediul rural nu învatã, cei din orase rãspund prezent

elevi_nameti

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui a hotãrât ca unitãtile de învãtãmânt din mediul rural sã îsi închidã portile, din cauzã cã judetul se aflã sub cod galben de ninsoare si viscol. Astfel cã, astãzi, 18 ianuarie, elevii si dascãlii de la sate vor avea o zi liberã, în timp ce copiii si cadrele didactice care îsi desfãsoarã activitatea în scolile din mediul urban vor avea program normal. Cu toate cã initial nu a existat un ordin oficial de întrerupere a cursurilor în judet, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, s-a decis ulterior închiderea unitãtilor de învãtãmânt din structuri, în acelasi timp fiind luat în calcul si faptul cã unii elevi care fac naveta la scolile din Vaslui nu vor ajunge la ore din cauza drumurilor greu practicabile. În functie de evolutia vremii, urmeazã a se lua noi hotãrâri. De asemenea, elevii si profesorii din sudul tãrii vor avea parte de un weekend prelungit, dupã ce autoritãtile locale din mai multe judete, precum Ialomita, Cãlãrasi, Buzãu, Tulcea, au decis sã suspende orele pentru cel putin o zi, 18 ianuarie.

La Vaslui, vor merge luni la scoalã, chiar dacã este viscol, iar gerul este nãprasnic, elevii din mediul urban, în timp ce colegii lor care învatã în scolile din cele 81 de comune vor rãmâne, cel putin pentru o zi, acasã. Desi initial Inspectoratul Scolar a dorit sã mentinã portile scolilor deschise, evolutia vremii si faptul cã drumurile au devenit greu practicabile au fãcut sã se revinã asupra deciziei. “Am adunat informatii din teritoriu si directorii spun cã la centru nu sunt probleme, dar în structuri este foarte dificil de ajuns cu microbuzul sau sã ajungã copiii la scoalã. Am vorbit cu domnul prefect, care a decis ca mâine sã închidem scolile din mediul rural. Vom vedea, în functie de cum evolueazã vremea, dacã vom mentine pentru marti aceastã decizie”, a declarat ieri Gabriela Plãcintã, inspector general al ISJ Vaslui.

În sudul tãrii nu se învatã

Ninsoarea, viscolul si gerul care s-au abãtut asupra României, în ultimele zile, au creat numeroase probleme în mai multe judete din partea de sud a tãrii. În cursul zilei de ieri, din cauzã cã unele drumuri au devenit impracticabile, autoritãtile din mai multe unitãti administrativ- teritoriale din sudul tãrii au decis suspendarea orelor de curs în ziua de luni, 18 ianuarie. Astfel cã, din cauza conditiilor meteo improprii, duminicã, pânã la ora 17.00, site-ul Ministerului Educatiei a anuntat întreruperea orelor în Capitalã si în judetele Ilfov, Ialomita, Cãlãrasi, Giurgiu, Buzãu, Vrancea si Tulcea. În judetele Alba, Brãila, Galati, Dâmbovita si Olt cursurile se vor desfãsura partial.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook  https://www.facebook.com/ConectatiVaslui/

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>