class="single single-post postid-52452 single-format-standard">

Expo-Zoo Agroind, una dintre cele mai mari expoziţii de animale din Moldova a fost anulată din cauza pestei porcine

1-EXpo-Zoo

Pesta porcină nu a ajuns în judeţul Vaslui, deşi a dus până acum la omorârea a peste 120.000 de porci în special în sudul ţării. Autorităţile sanitar veterinare vasluiene au anulat însă descfăşurarea în această perioadă a expoziţiei anuale devenită tradiţională la Vaslui Expo-Zoo Agroind, care aduna zeci de fermieri din judeţ şi nu numai.

Evident că s-a dorit să se organizeze acest eveniment important pentru fermierii din întreaga zonă. Atât Primăria Vaslui, cât şi asociaţiile crescătorilor de animale au luat legătura cu autorităţile sanitar-veterinare, însă li s-a explicat că, în contextul actual, cu peste porcină africană, este interzisă organizarea de târguri şi expoziţii de animale, chiar şi în zonele unde nu există focare de boală”, a declarat Gigel Crudu, directorul Direcţiei pentru Agricultură Vaslui.

Citeste mai departe pe: www.ziarulevenimentul.ro

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>