class="single single-post postid-14346 single-format-standard">

Falsificatorii de abonamente, loviti la… copiator!

autobuz68

Falsificatorii de abonamente de transport din muncipiul Vaslui au primit o loviturã de gratie. Începând din 1 aprilie, SC Transurb SA Vaslui a securizat abonamentele, aplicând o bandã termicã pe documente. În luna viitoare, aceiasi operatiune va fi aplicatã si pentru legitimatiile de cãlãtorie gratuite. Mãsura disperatã adoptatã de societate vine dupã ce fenomenul falsificãrilor documentelor de cãlãtorie a scãpat de sub control.

SC Transurb SA Vaslui a adoptat o mãsurã exceptionalã pentru stoparea falsificãrii abonamentelor de cãtãlorie pe transportul public local. Începând de la data de 1 aprilie, toate abonamentele eliberate de societãtea de trasport sunt prevãzute cu o bandã termicã, care împiedicã multiplicarea la copiator a acestor documente de cãlãtorie. Operatiunea de securizare a abonamentelor a fost luat dupã ce, în ultimele luni, zeci de abonamente false au fost descoperite de controlori pe diferite trasee din oras. Mai mult, conducerea SC Transurb Vaslui avea informatii cã falsificatorii de abonamente copiau documentele în numãr foarte mare, un lot de falsuri acoperind abonamentele pentru o clasã întreagã de elevi. Cum era de asteptat si tehnica de utilizare a abonamentelor “botezate” s-a perfectionat. Astfel, un abonament lunar fals putea fi utilizat si numai trei – cinci zile, sâmbãta si duminica, cãlãtorii clandestini fiind foarte dificil de depistat de controlorii SC Transurb Vaslui. Începând cu data de 1 ianuarie 2013, SC Transurb SA Vaslui practicã urmãtoarele preturi pe transportul local de la nivelul municipiului Vaslui: o cãlãtorie costã 2 lei, iar pretul unui abonament lunar este de 66 lei. De mentionat, cã toate cheltuielile în plus cu tipãrirea noilor abonamente sunt suportate de societatea publicã de transport, pentru cãlãtori costurile rãmânând neschimbate.

Legitimatii gratuite false

Pe lângã abonamente, “prietenii” SC Transurb Vaslui au trecut si la falsificarea legitimatiilor gratuite, care se acorda pentru persoanele cu handicap, pensionari, alte categorii de persoane. Sebastian Buhusi, director al SC Transurb SA Vaslui, a spus cã, în perioada imediat urmã- toare, urmeazã sã fie schimbate si legitimatiile, pentru a nu mai putea fi trucate. “Pe lângã zecile de abonamente falsificate, în ultimele zile, am descoperit cã sunt folosite si legitimatii gratuite copiate. În luna aceasta am fost aglomerati cu schimbarea abonamentelor, dar de luna viitoare vom introduce elemente de securizare si la legitimatii. Noi luãm aceste mãsuri dupã ce am constatat cã fenomenul falsificãrii nu este o glumã si nu existã posibilitatea de eliminare totalã a falsurilor. Cum nu stiam exact câte abonamente copiate erau în circulatie si luând în considerare pierderile înregistrate de societatea noastrã, am decis sã aplicãm aceastã bandã termicã pe toate documentele”, a spus Sebastian Buhusi.

Concurenta la negru

Pe lângã falsificare abonamentelor si a legitimatiilor gratuite, SC Transurb Vaslui de confruntã si cu o puternicã concurenta neloialã din partea operatorilor privati. Potrivit unor analize realizate de conducerea societãtii, la nivelul anilor trecuti, furtul la negru zilnic estimat se ridica la peste cinci milioane de lei vechi. Practic, în fiecare lunã, societatea de transport public era spoliatã de circa 150 milioane de lei vechi. Din nefericire, stoparea acestui fenomen este extrem de greu de realizat si, pentru moment, SC Transurb se vede în imposibilitatea de actiona. “De foarte multi ani ne confruntãm cu aceleasi probleme. Spre exemplu, un transportator privat care vine de la Munteni are statie la spital. Acolo, dupã ce coboarã pasagerii, persoanele care asteaptã cursele noastre regulate se urcã si, cu sigurantã, plãâtesc mai putin, pentru cã acesti bani nu sunt contabilizati de sofer”, a explicat Sebastian Buhusi.

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: monitoruldevaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>