class="single single-post postid-33052 single-format-standard">

Fetitã de doar sapte ani, strivitã de o dubã de la Safir

camionul-implicat-n-accident

ACCIDENT MORTAL…O fetitã de doar 7 ani a murit într-un grav accident de circulatie, petrecut pe raza localitãtii Sârbi. Copila venise în vizitã la bunici, împreunã cu douã surori mai mari si un verisor. A vrut sã traverseze Drumul European E581, pe trecerea de pietoni, dar a fost izbitã în plin de un camion condus de un sofer de 23 de ani. Locul accidentului s-a transformat în scena unei adevãrate tragedii dupã ce, rând pe rând, unei martore a accidentului care a sunat dupã ajutor, surorii mai mari a copilei, dar si unui frate mai mare care a aflat telefonic despre ceea ce s-a întâmplat cu surioara lui mai micã, li s-a fãcut rãu si au avut nevoie de îngrijiri medicale. În cauzã a fost întocmit dosar de cercetare penalã, iar instanta va rãmâne sã decidã dacã va fi tras la rãspundere si grupul de firme “Safir”, societate cãreia îi apartinea camionul implicat în accident. Mai ales cã, duminicã dupã-amiazã, soferul de numai 23 de ani, fãrã prea multã experientã, venea din cursã, de la Ploiesti, asa cum povestea chiar cel vinovat de teribilul accident.

Tragedie pe sosea în localitatea Sârbi. O copilã de numai 7 ani si-a pierdut viata dupã ce a fost lovitã în plin de un camion condus de un tânãr de 23 de ani. Acesta se întorcea de la Ploiesti, împreunã cu un alt coleg. Când a intrat în localitatea Sârbi, soferul nu a acordat prioritate la trecerea de pietoni si a lovit-o pe Andreea Alexandra în plin. La fata locului a sosit o ambulantã, dar medicul nu a putut decât sã constate decesul. “Echipajul sosit la fata locului a gãsit copilul în stop cardio-respirator, cu leziuni severe la nivelul capului si gâtului, cu substantã cerebralã pe carosabil, leziuni incompatibile cu viata. Nu s-a mai putut face absolut nimic pentru fetitã, a fost declaratã decedatã”, a declarat medicul Ungureanu Dãnut. În scurt timp, la fata locului, s-au petrecut scene demne de scenariul unei tragedii. Unei martore a accidentului, persoana care a sunat la 112 si a anuntat tragedia, i s-a fãcut rãu. Scena pe care tocmai o vãzuse a fost prea durã pentru femeie si a avut nevoie de interventia medicilor. A fost preluatã si transportatã la spital. Nici bine nu a plecat salvarea cã o altã persoanã a avut nevoie de îngrijiri medicale. Sora victimei a vrut, cu orice pret, sã se apropie de locul în care fetita zãcea întinsã pe asfalt. În acel moment, pãtura cu care trupul copilei era acoperit a fost datã la o parte, pentru ca politistii criminalisti sã facã fotografii. Vãzând în ce stare este Alexandra, sora ei mai mare a lesinat. Si-a revenit în simtiri dupã ce a fost întinsã pe jos si stropitã cu apã pe fatã. În acelasi timp, fratele fetitei avea nevoie de îngrijiri medicale. Apropiatii au sunat sã anunte tragedia si tânãrul de 18 ani a lesinat la aflarea vestii. Chiar si asa, mama fetitei nu a fost anuntatã nici dupã douã ore de la producerea tragicului accident. Rudelor si apropiatilor le era teamã sã facã acest lucru. Sustineau cã are probleme cu inima si le era teamã sã nu provoace încã o tragedie.

Soferul, vinovat de producerea accidentului

DOVEZI…Din cercetãrile efectuate de politisti la fata locului, a reiesit faptul cã vinovat de producerea accidentului este soferul de 23 de ani care nu a acordat prioritate la trecerea de pietoni. “În timp ce conducãtorul unei autoutilitare de deplasa de DE 581, când a ajuns pe raza localitãtii Sârbi nu a acordat prioritate de trece unui pieton minor, în vârstã de 7 ani, care traversa regulamentar. În urma evenimentului rutier a rezultat decesul pietonului. În continuare, se fac cercetãri pentru solutionarea cazului”, au declarat politistii veniti la fata locului. De asemenea, soferul a constientizat cã a gresit. Vizibil afectat de accident, tânãrul de 23 de ani a povestit propria lui variantã la ceea ce s-a petrecut. “Stãtea linistitã pe marginea drumului alãturi de alti copii mai mari, dar si de câtiva adulti. A tâsnit brusc în fata masinii când m-am apropiat cam la cinci metri de grup. Am frânat, dar nu am mai reusit sã evit impactul. Acum fetita zace moartã, întinsã pe asfalt, iar eu mã duc la puscãrie”, a declarat soferul camionului. Dupã ambulantã si masini de politie, la locul accidentului a sosit si o autospecialã a Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutieri (ISCTR). Inspectorul ISCTR a verificat tahograful masinii pentru a afla de cât timp era la volan si cu ce vitezã a circulat în momentul producerii accidentului. Chiar si asa, politistii au spus cã soferul nu avea vitezã. Acesta ar fi condus cu 55-60 de km/h în momentul impactului.

Scenarii greu de imaginat

Despre modul în care s-a produs accidentul, rudele fetitei au un scenariu greu de imaginat, dar si contrazis de cãtre politistii care au efectuat primele cercetãri. Conform declaratiilor surorii mai mari, Andreea Alexandra a fost absorbitã sub masinã de curentul turbionar format la trecerea autovehiculului prin dreptul lor. Ceea ce sustine fata este greu de crezut, mai ales cã grila de plastic a masinii era ruptã si rãspânditã pe asfalt, iar impactul era vizibil doar pe centrul cabinii camionului. Tot o poveste tristã spune si bunica fetitei decedate, si ea vizibil marcatã de tragedie. “În urmã cu trei ani mi-am îngropat sotul. A murit la câteva sute de metri mai încolo. A suferit un stop cardiac si nu am putut decât sã îi închid ochii înainate de a-si da ultima suflare. Acum altã tragedie. Nepoata mea si-a gãsit sfârsitul sub rotile unei masini. Fereascã Dumnezeu! Numai necazuri pe capul nostru”, povesteste bunica copilei de numai sapte ani, moartã în tragedia de la Sârbi.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>