class="single single-post postid-2442 single-format-standard">

Fostul șef FMI, suspectat de implicare într-o rețea de prostituție

Fostul șef FMI, suspectat de implicare într-o rețea de prostituție

Fostul șef al Fondului Monetar Internațional, Dominique Strauss-Kahn, este cercetat în Franța pentru o presupusă implicare într-o rețea de prostituție. El a fost supus unei investigații formale de către magistrații din Lille.

Strauss-Kahn a recunoscut că a participat la petrecerile la care autoritățile cred ca au fost furnizate prostituate de către un grup infracțional, dar neagă ca acestea ar fi fost prostituate. În luna mai a anului trecut el și-a dat demisia din FMI după ce a fost acuzat de tentativă de viol asupra unei menajere a unui hotel din New York. Acele acuzații au fost ulterior retrase, dar menajera în vârstă de 32 de ani a inițiat un proces civil împotriva lui Strauss-Kahn, ce urmează a începe miercuri la New York. El a negat întotdeauna aceste acuzații.

Fostul șef FMI se confruntă cu acuzații preliminare de procurare de prostituate și implicare într-un “grup infracțional organizat”, a declarat unul dintre avocații săi. Strauss-Kahn poate primi o sentință de până la 20 de ani de închisoare dacă este judecat și condamnat, el fiind momentan eliberat pe o cauțiune de 100.000 de euro. Procurorii spun că el nu are voie sa contacteze alți acuzați, reclamanți, martori sau presa în legătură cu acest caz.

Cazul a devenit celebru în Franța sub numele de “Afacerea Carlton”, după denumirea hotelului în care se presupune ca au avut loc câteva orgii. Magistrații examinează acuzațiile conform cărora parteneri de afaceri ai lui Strauss-Kahn au fost implicați în rețeaua de prostituție și au folosit în mod ilegal fondurile corporațiilor. Opt persoane au fost deja incluse în investigațiile formale.

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>