class="single single-post postid-21380 single-format-standard">

Gaze pentru întreg judetul!

berg.sistem.gaz.sistem.s.a.000

Politica investitionalã a SC Gaz Est SA Vaslui pentru anul 2014 este una extrem de pragmaticã: gaze naturale pentru majoritatea locuitorilor judetului Vaslui. Pentru a- si atinge dezideratul, societatea va actiona pe mai multe directii. Vor continua extinderile în municipiul Husi, în comunele Tutova, Lipovãt si vor fi puse în functiune instalatiile de la Banca. O altã axã este reprezentatã de extinderea infrastucturii de gaze în zonele rurale, pe traseul Vaslui – Negresti. Nu în ultimul rând, vor fi întreprinse demersuri pentru demararea investitiilor pe segmentul Vaslui – Solesti.

Pentru anul 2014, SC Gaz Est SA Vaslui a pus la punct o strategie investitionalã care acoperã o mare parte din teritoriul judetului Vaslui. Dupã ce, în anul precedent, societatea a investit 20 miliarde de lei vechi în infrastructura de alimentare cu gaze naturale, în anul curent vor fi implementare alte proiecte de dezvoltare. În primul rând, se vizeazã extinderea retelelor de gaze în mai multe cartiere din municipiul Husi, unde existã cereri de bransare din partea cetãtenilor. În prezent, sunt în lucru studiile de fezabilitate, care se întocmesc pe criterii de performantã si eficientã energeticã, obiectivul de investitii urmând sã fie demarat în primul semetru al acestui an. O altã directia de actiune a firmei va fi punerea în functiune a retelelor în zona Banca si extinderea acesteai, în Lipovãt. De mentionat cã, în zonele rurale în care au fost construite retelele de gaze (Tutova, Lipovãt), afacerile întreprinzãtorilor din sectorul agricol au început sã se dezvolte si, implicit, încasãrile la bugetele locale sunt mai mari. “Pe lângã municipiul Husi, unde avem foarte multe cereri de racordare, am început lucrãri de extindere în Tutova, parte din comuna Lipovãt, unde toti agentii economici de la intrare în localitate sunt deja racordati la gaze. Avem în vedere si zona Rosesi Garã si comuna Banca, unde am montat deja conductele. Sper ca în a doua parte a anului 2014 sã punem în functiune si aceastã localitate”, a spus Adrian Tighici, directorul SC Gaz Est SA Vaslui. Investitia de la Tutova este unul dintre cele mai importante proiecte definitivate în anul 2013, precum si extinderea partialã a retelei de gaze în localitatea Lipovãt.

Investitii pe axa Vaslui – Negresti

Adrian Tighici a precizat cã, pentru anul 2014, societatea pe care o conduce îsi va canaliza eforturile în vederea extinderii alimentãrii cu gaze în alte zone ale judetului. “În 2014 vom întreprinde o actiune de dezvoltarea a infrastructurii de gaze în mediul rural, pe axa Vaslui – Negresti. Este o zonã care a rãmas în urmã si unde nu au pãtruns aceste investitii. De asemenea, trebuie sã gãsim toate solutiile pentru a începe investitiile si pe directia Vaslui – Solesti – Munteni de Sus”, a spus Adrian Tighici. De altfel, pentru ca toate aceste investitii sã poatã fi aprobate de cãtre Ministerul Economiei si sã poatã fi puse în practicã, implicarea autoritã- tilor locale este foarte importantã. În zonele unde primãriile au insistat si au promovat racordarea la sistemul centralizat de gaze naturale, investitiile au reusit.

2013, an bun pentru investitii

În total, în anul 2013, proiectele aferente capitolului de investitii au primit o finantare de 20 miliarde lei vechi. În total, Gaz Est Vaslui a construit 21 de kilometri de retea, extindere care înseamnã foarte mult, raportat la tenditele investitionale din domeniu. “Într-o perioadã de crizã, dacã nu faci investitii, nu ai nicio sansã sã te mentii. Avem foarte multi cetãteni care doresc sã îsi racordeze locuintele la sistemul de alimentare cu gaze. În total, 1.500 de locuinte din mediul urban si rural au fost racordate la gaze. Dacã în anii trecuti cetãtenii erau mai retinuti, în ultima perioadã, numãrul cererilor de bransare este pe un trend pozitiv”, a subliniat Tighici.

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro ***

Related posts:

Sursa: monitoruldevaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>