class="single single-post postid-34542 single-format-standard">

Ghiozdane si rechizite pentru 1200 de elevi

rechizitescolare-1382642550

1200 de elevi din mediul rural, care fac parte din grupul tintã al proiectului “Scoala te face om”, vor primi ghiozdane si rechizite gratis. Este vorba despre copii cu probleme, care prezintã un risc major de abandon scolar sau care au dificultãti de învãtare si întelegere. Centrul Judetean de Resurse si Asistentã Educationalã (CJRAE) Vaslui, partener al celui mai mare proiect din domeniul social la nivelul judetului Vaslui, s-a implicat în mod direct si activ în implementarea acestuia.

Beneficiarii ghiozdanelor utilate cu tot ceea ce este necesar unui elev sunt copii ai claselor primare din 81 de unitãti de învãtãmânt din mediul rural: 600 de fete si 600 de bãieti. Din numãrul total de elevi, 1200, 120 au fost identificati ca având cerinte educative speciale, iar peste 300 de copii sunt de etnie rromã. În cadrul aceluiasi proiect s-au desfãsurat deja în scoli activitãti de educatie nonformalã si activitãti de educatie parentalã, în urma formãrii educatorului parental, cu pãrintii acestor copii. “Urmeazã sã distribuim câte un videoproiector pentru fiecare unitate de învãtãmânt si câte un aparat foto, plus materialele care se vor utiliza pe prioada activitãtilor nonformale. S-au distribuit deja o parte din materialele care s-au folosit pentru activitãtile parentale, iar acum suntem în cursul activitãtilor de evaluare initialã a copilului cu cerinte educative speciale. În acelasi timp, punem în folosintã si biblioteca mobilã, însemnând parcurgerea, o datã pe lunã, în toate comunitãtile cu bibliotecã din partea CJRAE pentru elevi. Urmeazã la sfârsitul proiectului o tabãrã pentru copiii care au demonstrat, într-adevãr, cã si-au reabilitat educatia scolarã”, a declarat Daniela Laic, director CJRAE Vaslui.

“Scoala te face om”

Proiectul “Scoala de face om” este finantat în cadrul Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014 prin Fondul Român de Dezvoltare Socialã în calitate de Operator de Program al Programului RO10 – “Copiii si tinerii aflati în situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitãtilor nationale si pentru promovarea incuziunii sociale”, Apelul “SINERGII pentru VIITOR” – “Copii aflati în situatii de risc”. Un numãr mare de institutii au fost implicate în fundamentarea acestui proiect: Centrul Judetean de Resurse si de Asistentã Educationalã, Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectia Copilului, Inspectoratul Scolar Judetean, Consiliul Judetean, Institutia Prefectului etc. Proiectul îsi propune implementarea unor noi servicii integrate în toate cele 81 de comune din mediul rural din judetul Vaslui, în vederea prevenirii abandonului scolar din cauza sãrãciei, a problemelor familiale si a izolãrii.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook  https://www.facebook.com/ConectatiVaslui/

 

Related posts:

Sursa: vrn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>