class="single single-post postid-3156 single-format-standard">

Google prezintă “Project Glass”, ochelarii pentru realitate virtuală (video)

Google prezintă "Project Glass", ochelarii pentru realitate virtuală

Compania Google a prezentat miercuri un concept vehiculat multă vreme, sub titulatura “Project Glass”, ce ia funcționalitatea unui smartphone și o integrează într-un dispozitiv ce seamănă cu niște ochelari.

Lentila transparentă poate afișa orice, de la mesaje text până la hărți și memento-uri. Ochelarii pot afișa și convorbiri video, pot da indicații GPS, pot face fotografii sau înregistra notițe – totul cu ajutorul unor simple comenzi vocale, conform unui clip de prezentare a conceptului lansat pe YouTube.

Project Glass nu este nici pe departe gata, iar Google spune că l-a făcut public doar pentru a vedea reacțiile publicului. Proiectul a fost în stadiul de concept timp de doi ani, la el lucrând doar o mică echipă de ingineri. Ochelarii au fost concepuți în laboratorul Google X, același care este responsabil pentru mașina fără șofer și care lucrează la liftul spațial.

Google nu știe încă după cât timp va fi lansat pentru comercializare acest dispozitiv, dar inginerii de la Google X au început deja să testeze prototipurile în afara laboratorului. Cercetătorii nu s-au hotărât încă dacă acest dispozitiv va funcționa de unul singur sau conectat la un smartphone.

Aspectul exact al dispozitivului este încă în faza de design, dar Google a prezentat un concept ce arată de parca ar fi scos din filmele SF. Acest concept arată o camera video integrată și o mică bucată de sticlă în fața ochiului drept, în timp ce în fața ochiului stâng nu există lentilă.

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>