class="single single-post postid-31240 single-format-standard">

Grădiniţe de vară

gradinita-300x225

Părinţii care vor să-şi ducă odraslele la grădiniţă şi în perioada vacanţei pot să stea liniştiţi. Mai multe unităţi din învăţământul preşcolar vor face pe rând de “gardă” în lunile de vară, astfel încât să acopere toate cererile.

Conform regulamentului de organizare şi funcţionare din învăţământul preşcolar, grădiniţele cu program prelungit funcţionează continuu, asigurând protecţia socială a copiilor. Acestea pot fi închise doar temporar, cu acordul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) şi cu înştiinţarea părinţilor, dar nu mai mult de 60 de zile pe an. Această perioadă este destinată curăţeniei, lucrărilor de reparaţii şi dezinsecţiei.
Atunci când una dintre grădiniţe urmează să se închidă, inspectoratul şi conducerea unităţii trebuie să ia măsuri de asigurare a protecţiei copiilor, contactând alte unităţi preşcolare apropiate pentru preluarea copiilor.
La nivelul ISJ Vaslui, s-a realizat deja planificarea activităţii grădiniţelor cu program prelungit pe perioada vacanţei de vară. Toate grădiniţele au obligaţia de a afişa lista pentru informarea părinţilor. În municipiul Vaslui, atât în luna iulie, cât şi în august, vor fi funcţionale câte cinci grădiniţe, prin rotaţie, la Bârlad – câte trei, la Huşi – câte două, iar la Negreşti – câte una.
“Atrag atenţia directorilor de grădiniţe să ţină cont de program pentru a evita neplăcerile. Stabilirea concediilor cadrelor didactice pe perioada de vacanţă se va face în cadrul unităţii cu personalitate juridică, în conformitate cu Codul Muncii, astfel încât educatoarele din grădiniţele cu program normal îşi vor desfăşura activitatea în grădiniţele cu program prelungit – fiecare structură la unitatea cu personalitate juridică la care este arondată”, ne-a declarat Zoe Popescu, inspector pentru învăţământul preşcolar în cadrul ISJ Vaslui.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro

Related posts:

Sursa: obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>