În Duminica a 7-a după Paşti: Ignatie, Episcopul Huşilor, a săvârşit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Pârveşti

0
(0)

Protopopiatul Vaslui, ne-a transmis părintele Cosmin Gubernat, consilier cultural şi comunicaţii media al eparhiei. În cuvântul de învăţătură rostit, Preasfinţia Sa a vorbit despre faptul că Iisus Hristos este Dumnezeu adevărat şi Om adevărat, modelul desăvârşit pe care să Îl urmăm.

Obştea mănăstirii vasluiene Pârveşti, dar şi credincioşi din împrejurimi s-au bucurat duminică, 31 mai, de prezenţa Preasfinţitului Părinte Ignatie, chiriarhul locului, care a slujit Sfânta Liturghie la un Altar de vară amenajat în apropierea locaşului de închinăciune. 

În omilia rostită, ierarhul a arătat că, în stare de rugăciune, Dumnezeu ne oferă darul adevărului, al sfinţeniei şi al unităţii. 

„Din aceasta ne dăm seama, cu foarte multă profunzime, că darul sfinţeniei, al adevărului şi cel al unităţii sunt cele pe care le primim întotdeauna atunci când suntem în stare de rugăciune. Hristos, atunci când a vorbit despre Sine Însuşi, despre deofiinţimea Lui cu Tatăl şi cu Duhul Sfânt, despre unitatea Persoanelor Sfintei Treimi, nu a ţinut un discurs, ci S-a rugat. Unitatea dintre noi, oamenii, ca adevăr şi sfinţenie, este rodul rugăciunii.

Citeste mai departe pe: www.ziarullumina.ro

Ti-a fost de ajutor acest articol?

Click pe stea sa acorzi rating!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

Niciun vot pana acum! Fii primul care acorda un vot.

Pentru ca ai gasit folositor acest articol....

Urmareste-ne si pe facebook!