class="single single-post postid-51520 single-format-standard">

Indicele productiei industriale de la nivelul judetului Vaslui a inregistrat o crestere usoara anul acesta

crestere_economica

Exporturile de bunuri au fost, in luna ianuarie 2018, in valoare de 16.007 mii euro, cu 1,0% mai mari fatã de perioada similarã din anul precedent (15.857 mii euro). Importurile de mãrfuri derulate in luna ianuarie 2018 au fost in valoare de 11.091 mii euro, cu 36,3% mai mari decat in perioada similarã din anul 2017 (8.137 mii euro). Produsele industriale reprezentative in total exporturi rãman: materii textile si articole din acestea, cu 4.806 mii euro, si incãltãminte, cu o valoare de 3.506 mii euro.

La import, predominã de asemenea materii textile si articole din acestea, cu 2.675 mii euro, si mijloace de transport, cu o valoare a importurilor de 1.563 mii euro. Dintre partenerii judetului Vaslui in comertul international se detaseazã, prin valori absolute si prezentã constantã, Italia, Germania, Franta, Marea Britanie si Olanda (export), respectiv Italia, Germania, Republica Moldova, Bulgaria si Franta (import). Italia se detaseazã prin valoarea mare (59671 mii euro) a exporturilor efectuate in aceastã tarã de firmele din judetul Vaslui.

Citeste mai departe pe: www.monitoruldevaslui.ro

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>