class="single single-post postid-33128 single-format-standard">

Întreprinzătorii vasluieni sunt în sărbătoare: Excelenţa în afaceri, premiată astăzi

tineri.afaceristi

Graţie Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Vaslui, întreprinzătorii locali vor fi recompensaţi pentru rezultatele economice obţinute anul trecut. Pe lângă trofeele şi distincţiile pregătite pe fiecare sector de activitate, organizatorii vor oferi plachete aniversare unor medici, oameni de cultură şi tineri cu iniţiativă antreprenorială. Festivitatea de premiere, devenită deja o tradiţie pentru mediul de afaceri din judeţ, se va desfăşura azi, la Restaurantul Vascar.

Astăzi, se consumă mult aşteptatul eveniment al anului, Topul firmelor. Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Vaslui ţine să recompenseze efortul unor oameni de afaceri care menţin pe făgaşul normal întreaga economie a judeţului. Sunt aşteptaţi reprezentanţii celor mai cele mai performante companii, reprezentanţi ai mediului diplomatic, parlamentari, membri ai guvernului, directori de bănci şi oficialităţi locale.
“În data de 29 octombrie, la Restaurantul Vascar, se va desfăşura Topul judeţean al firmelor, care are la bază datele obţinute de la Ministerul Finanţelor Publice şi Oficiul Registrului Comerţului. Se merge, cum s-ar spune, pe cifre, pe criterii foarte clare, menite să pună în evidenţă performanţa companiilor. Iar pe cei care au reuşit să obţină rezultate bune cred că merită să-i cunoaştem, să-i felicităm şi să-i premiem. Ei demonstrează că, fie şi în condiţii economice nu tocmai prielnice, se pot obţine rezultate foarte bune. Trebuie să le mulţumim pentru că ei reprezintă baza mediului de afaceri local şi, implicit, a întregii societăţi vasluiene. Trebuie să ne bucurăm împreună de recunoaşterea performanţelor şi succeselor acestor companii. Pe lângă oamenii de afaceri, aşteptăm să participe şi o serie de reprezentanţi ai consulatelor şi ambasadelor României din ţările vecine, secretari de stat, miniştri şi parlamentari şi, nu în ultimul rând, presa”, a declarat Ionel Constantin, preşedintele CCIA Vaslui.

“Într-un vârf de criză, se pare că încă ne descurcăm”

Clasamentele din cadrul Topului firmelor au la bază o metodologie în care se ţine cont de mai mulţi factori, precum profitul brut, cifra de afaceri, valoarea activelor şamd, întreprinderile fiind clasificate şi pe categorii de mărime, de la microîntreprinderi şi întreprinderi mici, la întreprinderi mijlocii şi mari.
“Principalele domenii care vor fi premiate sunt industria, agricultura, comerţul şi exportul. Într-un vârf de criză, se pare că încă ne descurcăm. Sigur, nu mai vorbim de 3.000 de firme, ci de 700-800 care se află în top, dar este îmbucurător că rezistăm. În comparaţie cu celelalte judeţe, nu suntem deloc mai prejos. Stăm destul de bine la prelucrarerea produselor agricole şi animaliere, industria confecţiilor, industria constructoare de maşini, industria încălţămintei. Neîndoielnic, veţi găsi firme premiate şi din construcţii, dar mi-aş fi dorit ca investiţiile să fie mult mai mari. Se constată că şi investiţiile de stat pe care le aşteaptă firmele din Vaslui merg şi sunt finanţate greu. Din acest punct de vedere, vin cu rugămintea adresată celor din administraţie să fie foarte atenţi la nominalizările care au loc în urma licitaţiilor. Să nu mai avem surpriza neplăcută că o serie de firme din alte judeţe câştigă licitaţii, le blochează, după care ajungem să pierdem proiecte importante în judeţul nostru”, a mai spus Ionel Constantin.
De asemenea, în cadrul manifestării, pe lângă trofeele ce vor fi acordate după criteriile amintite, vor fi decernate şi o serie de premii speciale pentru rezultate sau contribuţii deosebite într-un anumit domeniu.
“După mesajele de salut ale oficialităţilor, vom acorda plachete unor personalităţi ale judeţului care, într-adevăr, au făcut să se întâmple lucruri minunate în acest judeţ şi care au avut o mare contribuţie la promovarea imaginii Vasluiului pe plan naţional şi internaţional, unor oameni care au slujit în judeţ şi acum performează la nivel regional sau naţional, precum şi unor licee de excepţie. Vor fi acordate medalii cu ocazia celei de-a 25-a aniversări a relansării CCIA în judeţ, iar spre final se vor acorda trofeele celor mai performante firme. Responsabilă cu voia bună va fi renumita artistă Maria Buză. Sperăm să fie o seară minunată pentru participanţi”, a concluzionat Ionel Constantin.

** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro

Related posts:

Sursa: obiectivvaslui.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>