class="single single-post postid-56559 single-format-standard">

Investiții de milioane de euro în modernizarea “Bulevardului Traian” din municipiul Vaslui

Sens-giratoriu-Crucea-Garii

Într-o primă etapă, în zona Traian se vor derula alte investiții privind extinderea transportului local, reconfigurarea sensului giratoriu din Crucea Gării și reabilitarea sistemului de apă și canal. Abia după ce aceste proiecte vor fi finalizate se va trece la modernizarea infrastructurii rutiere. În tot acest timp, Primăria Vaslui va decide pe ce program de finanțare va derula proiectul de pe Traian.

Proiectul de reabilitare al bulevardului Traian din municipiul Vaslui va demara după finalizarea altor investiții care se vor derula în zonă. În primul rând, este vorba despre proiectul de extindere al transportului public local, strada Traian fiind prinsă în acest program finanțat prin fonduri europene nerambursabile.

Daniel Neacșu, viceprimarul municipiului Vaslui, a spus că una din liniile pe care va fi extinde transportul local cuprinde străzile Traian – Călugăreni – Castanilor. În al doilea rând, modernizarea străzii Traian se va face după ce sensul giratoriu din Crucea Gării va fi reabilitat tot printr-un proiect cu finanțare europeană.

Noi rețele de troleibuze

Unul din proiectele depuse de Primăria Vaslui pe Axa 4 din cadrul POR 2014-2020 vizează extinderea rutelor, traseelor și stațiilor pentru transportul public de călători. Proiectul are la bază o componentă referitoare la achiziționarea de mijloace de transport de călători ecologice și o componentă care privește extinderea și modernizarea infrastructurii de transport local din municipiul Vaslui. Astfel, în cadrul proiectului vor fi achiziționate 18 mijloace de transport călători, din care opt autobuze hibrid diesel/electric și 10 troleibuze nearticulate. 

Pasaj pietonal modern

O altă investiție privind modernizarea infrastructurii rutiere vizează reconfigurarea nodului de circulație rutieră Crucea Gării (intersecția străzilor Republicii, Ștefan cel Mare și Traian), unde, în prezent, este un sens giratoriu cu o rază de 21 de metri.

Conform indicatorilor tehnico-economici ai investiției, va fi construit un pasaj pietonal care va avea patru portale de intrare/ieșire, executate la mijlocul dintre trecerile de pietoni existente.

În pasajul pietonal vor fi amenajate grupuri sanitare, spații de utilitate publică, sistem de supraveghere video etc. Accesul în pasaj se va realiza cu scări clasice din beton armat, scări rulante și ascensoare, cu amenajări speciale pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.

Proiectul de reconfigurarea nodului de circulație rutieră are o valoare de 34 milioane lei.

Citeste mai departe pe: www.estnews.ro

*** Va invitam sa ne sustineti munca în favoarea vasluienilor cu un LIKE si un SHARE pentru pagina de facebook www.facebook.com/www.vasluionline.ro

Related posts:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>