class="single single-post postid-2308 single-format-standard">

“Jocurile foamei” aduce încasări incredibile în primul weekend

"Jocurile foamei" aduce încasări incredibile în primul weekend

Filmul de acțiune post-apocaliptic “Jocurile foamei” (The Hunger Games) a obținut încasări neașteptate în weekend-ul de lansare, 155 milioane de dolari în Statele Unite și Canada, urcând pe locul trei în clasamentul celor mai bune debuturi.

Pe plan internațional, drama produsă de Lions Gate Entertainment a încasat încă 59.3 milioane de dolari din 67 de țări, ducând totalul încasărilor la 214.3 milioane de dolari. Singurele filme care au obținut încasări mai bune au fost ultimul din seria “Harry Potter”, lansat anul trecut, și filmul “The Dark Knight” din seria Batman, lansat în 2008.

“Jocurile foamei” este o dramă de supraviețuire bazată pe primul din cele trei romane best-seller ale autoarei Suzanne Collins. Jennifer Lawrence joacă rolul lui Katniss Everdeen, o adolescentă implicată într-o luptă până la moarte televizată, comandată de conducătorii societății. Everdeen devine o rază de speranță pentru libertate împotriva unui regim totalitar.

Pelicula a costat aproximativ 80 milioane de dolari, iar studioul a vândut în avans drepturile de distribuție pe piețele străine în afară de Marea Britanie, pentru a-și reduce costurile cu aproximativ 30 milioane de dolari. Acest fapt a redus riscurile, dar a limitat și banii ce-i va încasa Lions Gate din piețele cinematografice externe.

Pentru a atinge publicul țintă format din tineri, bugetul de marketing al filmului, însumând 45 milioane de dolari, a adoptat tactici agresive pe internet, inclusiv un joc pe Facebook, clipuri pe Youtube și un blog pe site-ul Tumblr, dedicat modei din film.

Puteți urmări câteva imagini din film în trailer-ul de mai jos:

Related posts:

  1. BooBoo spune:

    Incredibil filmul asta, mi-a lasat o impresie buna si despre carte, pe care vreau sa o citesc cu orice pret. Cel mai tare film al anului.

  2. CasaEscort spune:

    Foarte fain filmul…extraordinar…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>